De ultieme gids voor voorjaarsevenementen in het Verenigd Koninkrijk

Nu de dagen weer langer worden en de temperatuur stijgt, is het de perfecte tijd om er op uit te trekken en nieuwe plekken te ontdekken. En wat is een betere bestemming dan het Verenigd Koninkrijk in de lente? In 2023 vinden hier een aantal fantastische evenementen plaats, van muziekfestivals tot koninklijke feesten – er is genoeg om naar uit te kijken de komende maanden. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie in het voorjaar, is de ferry een perfecte manier om van het vasteland van Europa naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. Wij hebben alle nuttige informatie om dit seizoen een reis te plannen verzameld in onze Ultieme gids voor voorjaarsevenementen in het Verenigd Koninkrijk; lees snel verder voor onze top 5 evenementen die je zeker moet bijwonen en een aantal handige tips om van de lente van 2023 jouw seizoen te maken!

Haal het meeste uit je reis naar het Verenigd Koninkrijk met DFDS

Als je een reis naar het Verenigd Koninkrijk plant, wil je de ervaring van reizen met DFDS niet missen. Geniet van comfortabele voorzieningen aan boord, zoals restaurants, bars en verschillende entertainment opties. En met meerdere ferry routes en frequente overtochten, kun je je reis perfect afstemmen op jouw schema en behoeften. Of je nu naar Londen gaat voor een stedentrip of van plan bent het charmante platteland van Noord-Engeland en Schotland te ontdekken, wij helpen je het beste uit jouw Britse avontuur te halen.

Top 5 niet te missen evenementen dit voorjaar in het Verenigd Koninkrijk

Het is eindelijk lente en daarmee worden er ook weer een heleboel leuke evenementen gehouden. Deze top 5 is het zeker waard om voor naar het Verenigd Koninkrijk te reizen!

De kroning van koning Charles III 

Op zaterdag 6 mei 2023 zal koning Charles III gekroond worden in Westminster Abbey in Londen. Dit is de officiële start van zijn bewind als koning van het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest. De kroningsceremonie zal naar verwachting een grootse aangelegenheid worden, waarbij de koning van Buckingham Palace in de Diamond Jubilee State Coach naar de dienst zal rijden. De koningin zal naast hem worden gekroond, waardoor het een historische gebeurtenis wordt en het een nieuw hoofdstuk in de Britse geschiedenis zal inluiden. Hoewel de hoofdceremonie niet toegankelijk is voor het grote publiek, zullen er tijdens het Bank Holiday-weekend overal in het land festiviteiten plaatsvinden en zal er een gezellige drukte heersen wanneer mensen samenkomen om de gelegenheid te vieren. Bekijk hier onze handige evenementengids voor meer informatie over de plannen voor dit evenement. En hoe kun je het beter vieren dan met je eigen luxueuze ‘koninklijke verblijf’ in het Verenigd Koninkrijk? Voor tips en advies over waar je kunt verblijven, dineren en een glimp van de koninklijke familie kunt opvangen, en de iconische paleizen en monumenten die je kunt bezoeken, kun je onze koninklijke reisgids raadplegen voor inspiratie.

Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival 2023 vindt in mei plaats in Liverpool. Hier treedt Oekraïne, de winnaar van vorig jaar, op als gastheer. Het evenement bestaat uit negen shows, waaronder de halve finales en generale repetities in de aanloop naar de grote finale in de M&S Bank Arena op zaterdag 13 mei. Om het evenement te vieren wordt in de stad het culturele festival “EuroFest” gehouden. Zo zal er onder andere The Blue and Yellow Submarine Parade plaatsvinden – een enorme openluchtdisco die zich een weg baant door de stad om de aftrap te geven voor Songfestival. Ook dit jaar belooft het weer een spannende editie te worden, waarbij landen uit heel Europa samenkomen voor een onvergetelijke show. Voor meer informatie kun je hier onze speciale evenementengids bezoeken.

De Chelsea Flower Show 

De Chelsea Flower Show is een wereldberoemd evenement dat al sinds 1913 plaatsvindt en het allerbeste op het gebied van tuinbouw en tuinontwerpen laat zien. De show van dit jaar vindt van 23 tot 27 mei plaats in Londen en belooft ook nu weer spectaculair te worden. Naast de hypermoderne tuinontwerpen en prachtige bloemstukken kunnen bezoekers zich ook verheugen op lezingen van tuinbouwexperts en beroemde gastsprekers, evenals optredens van muzikanten en kunsttentoonstellingen. Het thema voor de show van dit jaar moet nog worden aangekondigd, maar er zullen zeker ruimtes met tuinen vol inheemse planten en bloemen worden getoond. Bezoekers kunnen ook de iconische Chelsea Pensioners verwachten; gepensioneerde soldaten die in het Royal Hospital Chelsea wonen, waar het evenement elk jaar wordt gehouden. Tickets kunnen online worden gekocht en je kunt het evenement zowel overdag als ’s avonds bezoeken.

Muziekfestivals

Het Britse muziekfestivalseizoen wordt bijna afgetrapt en de eerste evenementen in het voorjaar bieden voor elk wat wils. Tijdens het laatste weekend van mei (27-29 mei), dat voor de Britten een Bank Holiday is, kunnen fans van dance en elektronische muziek genieten van top DJ’s op Creamfields South, een bomvolle indie en pop line-up op Neighbourhood Weekender in Warrington, nabij Manchester, of grote namen in rock, poppunk, emo, metal & alternatieve muziek op Slam Dunk Festival in Leeds. Voor wie op zoek is naar iets intiemers is er Dot to Dot Festival in Bristol en Nottingham, met opkomende artiesten uit verschillende genres op kleinere podia in beide steden.

Hay Festival 

Het Verenigd Koninkrijk is de thuisbasis van een aantal spannende literaire festivals die boekenwurmen de kans geven om in contact te komen met hun favoriete auteurs en nieuwe werken te ontdekken. Een van de beroemdste is het Hay Festival, dat elk jaar in Hay-on-Wye in Wales wordt gehouden. Het festival, dat plaatsvindt van 25 mei tot en met 4 juni 2023, brengt gerenommeerde auteurs, dichters en muzikanten uit de hele wereld samen voor een evenement vol inspirerende lezingen, debatten en optredens.  

Of je nu op zoek bent naar een educatieve activiteit of gewoon plezier wilt maken met vrienden en familie, het Hay Festival heeft voor elk wat wils. Met zijn prachtige omgeving op het platteland van Wales wordt het zeker een onvergetelijk evenement.

Andere evenementen in het voorjaar

Naast onze top 5 zijn er nog tal van andere niet te missen evenementen die dit voorjaar in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden. Fans van paardenraces kunnen zich van 20 tot 24 juni verheugen op een feestweek op Royal Ascot. Als je een groot voetbalfan bent, mag je de finale van de FA Cup voor vrouwen op zondag 14 mei en de finale van de FA Cup voor mannen op zaterdag 3 juni, beide in het Wembley Stadium in Londen, niet missen.

In mei en juni vinden in het hele Verenigd Koninkrijk enkele grote Pride-evenementen plaats, waaronder Durham Pride op 28 mei en Canterbury Pride op 10 en 11 juni. Pride-evenementen bieden een fantastische gelegenheid om de LGBTQIA+-gemeenschap te vieren en solidariteit met elkaar te betuigen.

Tot slot zullen liefhebbers van fotografie Photo London niet willen missen. Dit is een internationale fotografiebeurs die van 11 tot en met 14 mei 2023 plaatsvindt in Somerset House in het hart van Londen. Het evenement toont het werk van gevestigde en opkomende fotografen uit de hele wereld en biedt een unieke kans om bijzondere kunst te bekijken én te kopen. Met tentoonstellingen, lezingen en signeersessies is Photo London een must voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse fotografie.

Items die je mee moet nemen voor jouw vakantie naar het Verenigd Koninkrijk

Omdat je bij DFDS geen bagagerestricties hebt, heb je de mogelijkheid om alle benodigdheden voor een leuke reis mee te nemen. Begin met een goed paar wandelschoenen om het weelderige groene landschap en de pittoreske stadjes te verkennen. Vergeet niet een waterdichte jas en paraplu mee te nemen, evenals goede zonnebrandcrème en een zonnebril om voorbereid te zijn op onvoorspelbaar weer! Vermaak jezelf met een boek (of twee), en leg herinneringen vast met een goede camera. Blijf verbonden met een draagbare oplader zodat je je vakantiefoto’s naar vrienden en familie thuis kunt sturen, en vergeet niet wat snacks in te pakken voor de verdere reis. Maar neem vooral je gevoel voor avontuur en enthousiasme mee voor alle spannende ervaringen die je in het Verenigd Koninkrijk te wachten staan!

Begin vandaag nog met het plannen van jouw vakantie

De lente is de perfecte tijd om alle cultuur en bezienswaardigheden van het Verenigd Koninkrijk te ontdekken. En met een evenementenkalender vol leuke en spannende festiviteiten zijn er genoeg redenen om een reis te boeken! Of je nu op zoek bent naar een stedentrip of een avontuur in de buitenlucht, er is dit seizoen echt voor elk wat wils. Profiteer van onze ferryroutes naar Engeland; met Duinkerken en Calais naar Dover, of Dieppe naar Newhaven die perfect zijn voor het verkennen van het zuiden, en IJmuiden naar Newcastle voor eenvoudige toegang tot het noorden van het Verenigd Koninkrijk – al onze routes bieden gemak, betrouwbaarheid en comfortabele voorzieningen om je naar je bestemming te brengen. Boek vandaag nog jouw voorjaarstrip met DFDS en maak onvergetelijke herinneringen voor het leven.

Op zoek naar meer Britse reisinspiratie? Wij hebben een selectie van handige reisgidsen met richtlijnen en tips voor al jouw Europese avonturen.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie