De top 5 lekkerste pizza restaurants in Newcastle

Lekkere pizza in Newcastle eet je bij Marco Polo

Van shoppen, slenteren langs de Tyne of het bezoeken van een museum: je krijgt er trek van! In Newcastle vind je vele lunchtentjes en diverse restaurants waar je heerlijk kunt eten. Het maken van pizza kunnen ze wel in deze Engelse stad. Het is niet 1 restaurant in Newcastle waar je terecht kunt voor de lekkerste pizza’s, maar zeker tien! Ik zet de lekkerste vijf voor je op een rijtje:

1. The Herb Garden

The Herb Garden

My Favorite! Als je binnen komt loop je direct tegen de grote steenoven aan waar de geur van versgebakken pizza’s je tegemoet komt. Ze hebben een eigenzinnig interieur, te herkennen aan het paard op rolschaatsen voor de deur! Loop op tijd binnen, want ze doen niet aan reserveringen.

2. Cal’s Own

Cal’s Own

De eigenaar van deze pizzeria heeft uit zijn eigen frustraties, omdat hij niet de juiste pizzeria kon vinden, zijn eigen toko opgezet. Een goed initiatief waar wij heel blij van worden! Verwacht geen overvolle pizza’s met té veel toppings, maar een zorgvuldige selectie van smaken waardoor je zeker nog een keer terugkeert.

3. Marco Polo’s

Marco Polo’s

Pizza in luxe, dat vind je bij Marco Polo’s. Het interieur heeft een chique uitstraling en de gerechten hebben een culinaire twist. De prijzen zijn verrassend én je kunt er ook een pizza voor 2 bestellen. Een verwennerij voor iedereen die gek is op pizza, maar dan in stijl!

4. DAT Bar

DAT Bar

Alleen al voor het interieur is het een aanrader. Maar de menukaart is nog beter! De pizza’s zijn sowieso de moeite waard, maar ik moet er toch even bij vermelden: lunchen hier is ‘heaven’. Heerlijke kleine hapjes én pizza’s. Tussen het winkelen door is dit hét adresje om even te pauzeren!

5. Pizzette

Pizzette

Pizzette is uniek in deze lijst! En wel hierom: een busje uit 1975 is omgebouwd tot steenoven waar je de heerlijkste, “kleine” pizza’s kunt bestellen. Super leuk! Het busje is op vele festivals, food markets en evenementen te vinden. De pizza’s zijn binnen 2 minuten klaar door de verse producten en bereiding. Ik garandeer je: je kunt niet langs dit busje lopen en de geur van pizza weerstaan!

Je hebt pizza en je hebt pizza! Bovenstaande adresjes brengen pizza tot een hoger niveau. Ook zo’n trek gekregen? Boek jouw citytrip naar het Engelse Newcastle en bezoek een van deze adresjes, je zal niet teleurgesteld worden!

CITYTRIP NEWCASTLE ▸


Geef een reactie