De mooiste wegen in Schotland

Schotland

Het is tijd om weer nieuwe herinneringen te maken en de mooiste bestemmingen van Schotland en Noord-Engeland te ontdekken. Iedereen die met de auto door Schotland reist, zal verbaasd zijn over de schilderachtige uitzichten. De mooie landschappen zorgen ervoor dat je rit een geweldige ervaring wordt. Bovendien biedt een reis met de auto vele aantrekkelijke voordelen, zoals onbeperkt bagage meenemen en de vrijheid om te beslissen waar en wanneer je je tijd doorbrengt. Hieronder beschrijven we de mooiste panoramische wegen, zodat jij een roadtrip kan maken om nooit te vergeten! 

Schotland Route 66 – North Coast 500

De North Coast 500 loopt 805 km door het noorden van Schotland en wordt vaak het Schotse antwoord op de Amerikaanse route 66 genoemd. Van Inverness loopt de weg langs de oostkust naar het meest noordelijke punt van het land, Dunnet Head en aan de westkust van Schotland terug naar Inverness. Onweerstaanbaar mooie en indrukwekkende landschappen zullen je verrassen op je weg door de Highlands. Tijdens de route kun je leuke activiteiten doen zoals een wandeling in de ruige vallei van Glencoe of een bezoek brengen aan een van de vele kastelen.

Schotland Route 66 – North Coast 500

Argyll Coastal Route

De reis langs de Schotse westkust van Argyll neemt je mee door een prachtig landschap met adembenemende bergen en sprankelende meren. Het is een perfecte route als je fan bent van vis, de zeelucht en indrukwekkende zonsondergangen. De route loopt langs veel verschillende stoppunten. Het beroemde ‘Rest and Be Thankful’ punt moet je zeker niet overslaan. Hier zul je worden beloond met een indrukwekkend uitzicht over de Firth of Lorn. Snuif de zeelucht op in een van de kleine, typisch Schotse vissersdorpjes en geniet van verse zeevruchten van lokale vissers. Verder mag je op de rit langs de kust het Castle Stalker view niet missen. Het kasteel bevindt zich op een eiland ten noorden van Port Appin. Je kunt dit kasteel tijdens een rondleiding met een gids bezoeken. Let wel op dat je van te voren de rondleiding reserveert.

Argyll

Van het vasteland naar Isle of Skye

Geen enkele andere plaats brengt de schoonheid van de Schotse natuur zo naar voren als het eiland Skye. Het eiland, dat via een brug met het vaste land is verbonden, is een van de hoogtepunten van elke rondreis door Schotland. Wanneer je aankomt in de hoofdstad van het eiland, Portree, voel je meteen de magische charme die deze plek uitstraalt. Als je verder landinwaarts reist, word je langs adembenemende bergketens, watervallen en historische kastelen gevoerd. Je passeert ook de meest beroemde bezienswaardigheden op het eiland zoals de ‘Old Man of Storr’, een 48 meter hoge rotsnaald die over het eiland waakt. Na een lange, spannende rit kun je de avond eindigen in een van de vele charmante pubs op het eiland en de volgende dag weer op pad gaan.

Forth Bridge Edinburgh

Niet alleen de wilde natuur van Schotland is prachtig om van te genieten, ook de hoofdstad van Schotland is de moeite waard om met de auto te bezoeken. De populaire attracties van Edinburgh zijn de drie bruggen Forth Bridge, Forth Road Bridge en Queensfery Crossing. De bruggen Forth Road Bridge en Queensferry Crossing zijn begaanbaar voor voertuigen. Het architecturale meesterwerk kan worden bewonderd vanuit vele gezichtspunten en biedt ook een prachtig uitzicht over de stad. Bovendien is de Queensferry brug een van de langste kabelbruggen ter wereld!

Forth Road Bridge

Glencoe – de mooiste plek in Schotland

Het gebied rond Lochaber Geopark wordt vaak de mooiste plek in Schotland genoemd, en terecht. De diepe valleien en hoge bergen die eeuwen geleden door gletsjers zijn gevormd, vormen een ongelooflijk mooi landschap en zullen je betoveren tijdens je reis. Het dorp Glencoe, dat tussen de twee oevers van Loch Leven en de bergkloof ligt, is ook het toneel geweest van vele bekende filmklassiekers. De regio is bijzonder geschikt voor degenen die graag buiten de hoofdwegen reizen.

Scottish Borders – Union Chain Bridge

Er wacht je een absoluut historisch hoogtepunt op de weg door de Scottisch Borders. Hier kun je de Union Chain Bridge oversteken, die de River Tweed overspant en bekend staat als de oudste hangbrug die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt voor wegverkeer. Nadat je de brug bent overgestoken, kun je genieten van de prachtige heuvelachtige landschappen van de Scottish Borders. De romantische, historische Borders Route strekt zich 152 km uit van Noord-Engeland naar de Schotse hoofdstad. Onderweg kom je langs pittoreske en indrukwekkende dorpjes.

Op de website van Visit Scotland vind je nog veel meer leuke tips voor roadtrip avonturen.

Scottish Borders

Heb je zin gekregen om zelf met de auto naar Schotland te gaan? Onze ferry brengt je van IJmuiden naar Newcastle. Vanaf hier is het slechts een uur rijden naar de Schotse grens. Je roadtrip avontuur kan beginnen!

IK WIL NAAR SCHOTLAND ▸


Geef een reactie