De mooiste wandelroutes in Engeland

Hadrian's Wall Path

In Engeland zijn er vele wandelroutes omgeven door de meest prachtige natuur. We begrijpen best dat het lastig is uit dit ruime aanbod te kiezen. Daarom zetten wij onze zes favoriete wandelroutes voor jou op een rij. Dat maakt het kiezen misschien wat makkelijker!

Hadrians Wall path

Een 2000 jaar oude Romeinse muur van Keizer Hadrianus: Hadrian’s Wall. Gelegen in het prachtige landschap van het Noord-Engelse Cumbria vind je talloze forten, verdedigingsmuren en indrukwekkende musea. Deze brengen de Romeinse tijd tot leven. Deze route is een mooie combinatie als je van natuur én historie houdt.

Cleveland way

Deze wandelroute is een tocht rondom het National Park North York Moors. Een van de mooiste Nationale Parken van Engeland. Wat deze route zo bijzonder maakt, is dat het eigenlijk twee wandelroutes in één zijn. Eerst loop je door een open heidelandschap afgewisseld met groene dalen. Daarna gaat het over in een kustroute langs de Noordzee, waarbij je vissersdorpen en levendige badplaatsen passeert.

Pembrokeshire Coast Path

Pembrokeshire Coast Path

Deze natuurrijke wandelroute loopt langs een levendige kuststrook. Op de drooggevallen rotsen vind je er zeehonden en vogels die zich nestelen in de kliffen. In het voorjaar staat het er vol met boshyacinten en roze Engels gras. Op deze typisch Engelse route wandel je ook nog eens langs kleine havens, leuke pubs en Welsh-sprekende dorpen.

South West Coast Path

Langs een van de meest betoverende stukken kustlijn van Engeland loopt het South West Coast Path. Ontdek grotten in verborgen inhammen, wandel over ruige heidevelden en langs prachtige zandstranden. Je kunt daarnaast overnachten in authentieke, pittoreske havenstadjes of vergeten vissersdorpjes. Dit gebied is tevens de geboortestreek van King Arthur, waardoor je ook prehistorische steencirkels passeert.

South Downs Way

South Downs Way

De naam van deze wandelroute komt van het gebied waar het doorheen loopt, namelijk South Downs National park. De South Downs is een heuvelrug langs de Zuid Engelse kust. Op deze route loop je dan ook over de fotogenieke krijtrotsformatie Seven Sisters. Wat voor spectaculaire vergezichten zorgt. Alleen daarom al een uitstekende keuze.

Als je zeker wilt zijn van een onvergetelijke wandelroute, zullen bovenstaande routes zeker niet teleurstellen. Jouw actieve wandelvakantie ontspannen beginnen? Neem dan de overtocht van IJmuiden naar Newcastle of de overtocht vanuit Duinkerken of Calais naar Dover.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie