De mooiste autoroutes van Schotland

De mooiste autoroutes van Schotland

Natuurlijk geven wij jullie graag tips over waar je nu écht heen zou moeten gaan in Schotland en Engeland. Maar, we vragen ook regelmatig onze Facebook-fans om hún tips. Want met meer dan 60.000 fans zitten er heel wat Schotland- en Engeland kenners tussen! Dit zijn volgens onze fans de mooiste autoroutes.

Catharina: Applecross & Scourie

De pas naar Applecross vergeet ik nooit meer. Maar wat ik zeker nooit zal vergeten dat is het weggetje vanaf de A894 (ik dacht dat het Scourie heette) en daar naar beneden richting Handa Island, wat was het daar mooi en smal! Maar heel Schotland is wondermooi.

Ingmar: Craignure – Fionnphort

Het weggetje van Craignure naar Fionnphort op het eiland Mull. Sla een bezoek aan Iona dan ook niet over. Zet je tentje op het strand bij Fidden Farm. Mull is absurdly romantic. Walkers paradise!

Janet: Ullapool naar Tongue

Autoroutes Schotland - Ullapool

De weg langs de kust van Ullapool naar Tongue: prachtige vergezichten, schitterende fjorden. Maar ook de A82 tussen Tyndrum en Glencoe vanwege bijvoorbeeld het Rannoch Moor en het uitzichtpunt bij Loch Tulla, en niet te vergeten de Glen Coe zelf. En ook de A830 van Corpach naar Mallaig. Hier rijdt ook de trein die zo bekend is geworden in de Harry Potterfilms. En zo kan ik nog wel even doorgaan!

En verder…

 • Erwin: de A9 van Edinburgh naar Thurso.
 • Jan: de single track road van Broadford naar Elgol. Of Glenelg naar Arnisdale. Of… 🙂
 • Erik: de weg door Glen Lyon is adembenemend
 • Erwin: Nou mijn favoriete route is eigenlijk heel Schotland

Heb je zelf nog goede tips? Laat ze achter in de comments!

Zelf naar Schotland?

Zelf de mooiste autoroutes van Schotland gaan verkennen? Bekijk dan de mogelijkheden voor onze overtocht van IJmuiden naar Newcastle. Vanaf Newcastle is het nog maar een uurtje rijden naar de Schotse grens!

OVERTOCHT IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

5 Reacties Schrijf een reactie

 1. Ben er nog nooit geweest, maar Schotland staat zeker op mijn lijstje met landen die ik nog wil bezoeken. Waarschijnlijk word het dan een auto huren daar en de prachtige landschappen verkennen.. Ben benieuwd.

  Groet, Lucien

 2. Wij vonden de rit naar Skye, niet via de brug maar via het pontje bij Kyle of Lochalsh fantastisch ! Single track roads, prachtige uitkijkpunten, alleen niet geschikt om met een caravan achter de auto te doen. Daarnaast is de omgeving bij Glencoe, Glencoe Village en Kinlochleven een grote favoriet. Prachtig wandelgebied, mooie kayakomgeving. En natuurlijk naderhand ’s avonds naar het Climbers Cafe !

  • De route bij Kyle of Lochalsh heb ik ook gereden en kan het niet méér met jullie eens zijn. Schitterend! En Glencoe / Kinlochleven zijn inderdaad zo mooi, een van mijn favoriete stukjes Schotland.

   Groeten, Sandra – DFDS

 3. Ben vorig jaar met een andere fanatieke motorrijdster naar het eiland Handa geweest om samen met haar de papagaaiduikers te bekijken.Dit is gelukt we hebben er vescheidenen gezien.De rit ernaar toe was ook geweldig .Verder vindt ik de Apple cross pass route persoonlijk de mooiste die er is.Zijn vorig jaar ook naar de Mull of Kintyre geweest was ook mooi.En dan ook nog naar de Loch Etive via een veredeld fietspad welke heel mooi is qua landschap.

Geef een reactie