Dit zijn de meest fotogenieke plekjes van Schotland

Dat Schotland bekend staat om de prachtige uitgestrekte natuur, dat wisten velen al. Maar op welke plekken kun je nou de mooiste foto’s maken? Wij zochten het voor je uit!

The Fairy Pools in Skye

The Fairy Pools in Skye staan bekend om de prachtige watervallen. Deze plek is zeer populair bij wandelaars en mountainbikers. Naast de watervallen zijn er ook veel dieren te spotten in dit gebied. Edelherten, schapen en een grote variatie aan vogels wonen er.

The Fairy Pools, Isle of Skye

Loch Ard bij Loch Lomond geeft, zoals te zien is op onderstaande foto, een prachtig uitzicht over de schitterende natuur. Deze plaats is erg populair, het kan in weekenden en vakanties dus nogal druk zijn. Op werkdagen is het aanzienlijk rustiger.

Loch Ard in  Loch Lomond en het Trossachs National Park.

Loch Leven bestaat uit een zeer groot open water gebied en biedt prachtige plekjes om de mooiste foto’s te maken. Naast dat dit gebied populair is bij wandelaars, is dit gebied ook zeer populair bij eenden. Er zijn namelijk duizenden eenden te vinden in dit gebied.

Loch Leven

Strand in Schotland

De onderstaande foto is gemaakt op het strand van Luskentyre. Dit prachtige strand is uitstekend geschikt om de mooiste foto’s van te maken. Een tip: het mooiste licht over dit strand krijg je op het moment dat de zon laag staat. Ik raad je dus aan om in de namiddag/begin van de avond dit strand te bezoeken.

The beach at Luskentyre, Isle of Harris

De wandelroute Quiraing door de Isle of Skye is een absolute aanrader. Mede door de onaangetaste natuur ervaar je hier complete rust! De beelden die je er maakt zullen prachtig zijn.

The Quiraing, Isle of Skye

Onbewoond eiland

Dit onbewoonde eiland Staffa staat bekend om de Fingals Cave. Tijdens een boottocht naar dit eiland sta je versteld van dit prachtige fenomeen. Dit onbewoonde eiland is niet helemaal onbewoond, vele zeevogels hebben zich er genesteld.

Staffa Island and Fingals Cave

Staffa Island and Fingals Cave

Langs de A82 vind je alweer het volgende schitterende plaatje van Schotland, de Stob Dearg. Deze piramidevormige berg valt zo op tijdens het rijden, dat je eigenlijk wel moet stoppen. Eenmaal gestopt, zal deze beslissing je zeker niet teleurstellen!

Stob Dearg and River Coupall, Buachaille Etive Mor, Glencoe

Door de laaghangende wolken in dit gebied, hangt er direct een heel andere sfeer dan in de andere gebieden. Deze ruige bergen vormen een zeer fotogeniek beeld:

The Three Sisters, Glencoe

Wil je zelf naar één van deze fotogenieke plekken? Of het liefst allemaal? Dat kan! Met de overtocht van IJmuiden naar Newcastle kom je aan in de meest noordelijke stad van Engeland. Hierdoor hoef je nog maar een uurtje te rijden naar Schotland.

BEZOEK DFDS.NL ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Hallo, Ik vind Schotland een prachtig land en ben er al verschillende keren geweest, Mijn vrienden wonen n.l. in Edinburgh en dat zijn nu echte schotten, ze wandelen het hele land door, en als je een echte schot bent moet je 277 bergen hebben beklommen.
    Ook de eilanden zijn er prachtig en een ander land kan mij niet zo boeien als Schotland. Ik ben te oud anders ging ik er wonen.

Geef een reactie