De leukste shop-steden van Engeland

Shoppen in Newcastle

Shop till you drop! Dát kun je uitstekend bij onze westerburen. Het voordeel van winkelen in Engeland vind ik zelf altijd dat je naast de bekende winkelketens ook veel winkels en boetiekjes tegen komt die wij in Nederland niet hebben. Vandaag vertel ik je welke shopping-steden zeker een bezoekje waard zijn.

Newcastle: shopping capital van Noord-Engeland

Natuurlijk kan onze lievelingsstad Newcastle niet ontbreken aan dit lijstje. De brede winkelstraat Northumberland Street, de gigantisch grote shoppingmall MetroCentre én een ontelbare hoeveelheid winkels & boetiekjes maken Newcastle tot een echte shopping capital. Van hippe grote winkelketens zoals de 3 verdiepingen grote Primark tot kleine vintage boetiekjes waar je de mooiste outfits scoort. Meer over winkelen in Newcastle kun je lezen in dit artikel.

Londen: walhalla voor de winkelliefhebber

Winkelen in Londen

Deze wereldstad mag hier natuurlijk niet ontbreken. Een echt walhalla voor de winkelliefhebber. Harrods, Selfridge, Oxford en Regent Street zijn natuurlijk het meest bekend maar er zijn ook veel ‘Hidden Gems’ die zeker een bezoek waard zijn. Op de website van Visit London vind je een overzicht met maar liefst 15 van deze verborgen pareltjes.

Bath: mooi én uniekRustmomentje tijdens het shoppen in Bath

Wellicht iets minder bekend dan Londen & Newcastle maar zeker de moeite waard is Bath. Een stad zo mooi en uniek dat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Recent is Milsom street zelfs uitgekozen tot de beste winkelstraat van Groot-Brittannië. Grote winkelketens wisselen kleine persoonlijke boetiekjes af. Bath heeft een compact centrum waardoor je alles gemakkelijk te voet kunt bezoeken.

Manchester, van budget tot super-de-luxe

Shoppen in Engeland - Manchester

Bekend vanwege de bekende voetbalclubs Manchester United en Manchester City maar naast voetbal is er nog veel meer te beleven in deze stad. Het grote winkelcentrum Arndale vind je in het centrum van de stad en samen met de vele winkelstraten heb je ook in deze stad weer een ruime keus aan toffe winkels. Van budget tot super-de-luxe in Manchester vind je het allemaal.

Zin in een stedentrip in Engeland? Kijk dan ook zeker een bij onze stedentrips naar o.a. Londen of Newcastle.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie