De leukste route voor jouw MiniCruise in Newcastle

De leukste route voor jouw MiniCruise in Newcastle

Als je op MiniCruise gaat heb je een aantal uur de tijd om Newcastle te bezoeken. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk tijd verspillen, maar bent ook onbekend in de stad… Een dilemma dat wij zeker kunnen begrijpen. Maar redding is nabij want wij hebben een route voor jou uitgestippeld waarbij je langs de leukste hotspots van Newcastle loopt. Deze route is gemakkelijk te wandelen. Check it out!

De start

De route begint bij het centraal station waar je met de bustransfer vanuit de haven wordt afgezet. Dit is een mooie start want dit prachtige historische gebouw is een plaatje om te zien. Vervolgens loop je richting de rivier de Tyne. Of je nu naar links of rechts kijkt, je ziet sowieso een paar van de prachtige zeven bruggen van Newcastle. Loop over een brug naar keuze en bekijk de Tyne van de andere kant.

Gateshead Millenium Bridge

Een stukje verder komt een prachtig stukje architectuur in beeld, de Gateshead Millenium Bridge is niet te missen. Voordat je de brug oversteekt, kun je even een kijkje nemen in het gratis BALTIC museum voor moderne kunst, vanaf de zesde verdieping heb je een prachtig uitzicht over de stad! Loop vervolgens over de beroemde brug terug naar de Quayside, en vergeet natuurlijk niet om een paar foto’s te maken! Vervolgens loop je door een paar typisch Engelse straatjes en steek je de grote rotonde ondergronds over.

Dé winkelstraat

Aan de andere kant van de rotonde loop je direct dé winkelstraat van Newcastle in: Northumberlandstreet. Lekker struinen door deze straat is een optie, maar waarschijnlijk kun je je niet weerhouden om een van de vele winkels in te gaan. Alle bekende ketens zijn hier gevestigd, zoals Primark, Marks & Spencer, Fenwick én Boots. Newcastle staat niet voor niets bekend als dé winkelstad van Engeland.

Hongerig?

Inmiddels heb je al een aantal van Newcastle’s hotspots achter de rug. Niet zo gek als je inmiddels een beetje hongerig bent geworden. Onze tip: The Botanist, restaurant en hotspot in één. Het restaurant bevindt zich op een toplocatie bij Grey’s Monument (dan heb je deze ook maar meteen gezien). Vanuit het restaurant heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over het centrum van Newcastle.

De terugweg

Op de weg terug naar het centraal station loop je over de prachtige Grey Street. Maak nog een tussenstop bij Grainger Market, een must-see van Newcastle, een van de oudste markthallen van Noord-Engeland. Deze markt is opgedeeld in vier galerijen met ieder zijn eigen karakter. Neem zeker een kijkje! Loop vervolgens rustig terug naar het centraal station waar de bus voor jou klaar staat. Eenmaal weer aan boord kun je alle indrukken rustig laten bezinken.

Op een MiniCruise naar Newcastle beleef jij, zeker met deze route, een heerlijk weekendje ertussen uit!

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


73 Reacties Schrijf een reactie

  1. Hallo,
    Wij gaan binnenkort onze tweede minicruise doen naar Newcastle. (was ons goed bevallen vorig jaar) Nu alleen een vraagje..
    Wat zijn de tijden of tijd dat de bus(sen) terug gaan naar de boot vanuit het centrum?
    Vorig jaar zagen we per toeval een bus aankomen en zijn gelijk zonder echt op de tijd te letten ingestapt 🙂

    m.v.g

  2. Ik kan iets niet ontdekken op de site. Alles mbt mobiliteitsbeperking staat netjes aangegeven op de site op 1 ding na. Ik wil echt heel graag in juli op minicruise naar Newcastle, maar we beschikken helaas wel over een rolstoel maar niet over een auto. Nu kan ik nog kleine stukjes lopen, maar ik heb mijn rolstoel wel echt nodig. Alleen hoe zit het met de transfer bus, kan mijn (vastframe) rolstoel mee de bus in?

    • Hi Kelly,

      Een rolstoel kan alleen mee in de transferbus als de rolstoel opvouwbaar is, een vastframe rolstoel gaat dus helaas niet. Is het een mogelijkheid om een opvouwbare rolstoel te huren zodat je alsnog mee kunt in de transferbus? Anders is de taxi wellicht een optie voor jullie.

      Met vriendelijke groet,
      Michelle

  3. Wij willen naar het alnwick Castle ivm mijn Harry Potter fan (dochter) zijn zij alle dagen open of gaan er georganiseerde trips naar toe?

  4. Is het eten alleen mogelijk in een van de twee restaurants, of zijn er meer mogelijkheden voor een eenvoudige maaltijd.

    Groet

    Annet

    • Hallo Annet,

      Diner is inderdaad echt alleen in het buffetrestaurant en à la carte restaurant. Je kunt bij de Coffee Crew een kopje koffie halen en iets lekkers eten (zoals een gebakje), maar dit zijn zeker geen maaltijden.

      Met vriendelijke groet,
      DFDS

  5. Hallo,

    Heel handig zo’n route!

    Even een paar vraagjes:
    *zijn er rookruimtes aanwezig op de boot of is dit mogelijk buiten op het dek?
    * Is het nodig om engels geld mee te nemen of kan je overal wel pinnen in new castle
    *de pilletjes tegen reisziekte: zijn die inderdaad gratis verkrijgbaar? Is dit van Primatour of een beter “merk”
    * de hop on hop off bus: vertrek die ook bij het centraal station?

    een hoop vraagjes maar: Wij hebben er zin in!

    • Hi Annemarie,

      Bedankt voor je berichtje. Hieronder vind je de antwoorden op je vragen.
      – Er zijn rookruimten aan boord die duidelijk zijn gemarkeerd, onder meer met behulp van relevante borden (op het dek).
      – Het is niet noodzakelijk om cash Ponden mee te nemen, pinnen in Newcastle is geen probleem.
      – De reispilletjes zijn inderdaad gratis verkrijgbaar aan boord. Ze zijn niet van het merk Primatour. Ze werken wel erg goed!
      – Halte 1 van de hop on hop off bus is bij het Centraal station.

      Hopelijk hebben we je hiermee kunnen helpen.
      Een heel fijne reis toegewenst en veel plezier in Newcastle!

      Met vriendelijke groet,
      DFDS

  6. Wij willen vanaf new castle naar edinburgh met de trein, hoe lang duurt de reis en rijdt er met regelmaat een trein.

    • Hi Inge,

      Wat leuk! Vanaf Newcastle vertrekken er meerdere treinen per uur naar Edinburgh.
      De reis duurt ongeveer 1,5 uur.

      Als je nog meer vragen hebt, dan horen wij dat graag!

      Met vriendelijke groet,

      Jordy
      DFDS Nederland

  7. Ga voor het eerst varen .weet niet of ik zeeziek wordt .Lijkt me een super leuk .nu al zin in 15 april ga ik met me vriendin

  8. Wij varen pas in april, zonder auto en willen een aansluitende trein boeken in Newcastle. Weet u hoe laat we naar verwachting zullen aankomen met de bus op station Newcastle?

  9. Vrijdag 15 december gaan wij op minicruise naar Newcastle.
    Ik had gelezen dat je voor 7 euro per nacht de auto kan parkeren,
    wat is het adres voor de navigatie van dat parkeerterrein ?
    En zijn alle hutten al toegewezen of is het hoe vroeger je bent met inchecken hoe meer keuze ?

    Wij hebben er al heel veel zin in !!!

  10. Hallo wij vertrekken as zaterdag 9 december en ik zou graag willen weten hoe laat we moeten incheken en hoe laat we vertrekken en of ik een parkeer kaart kan reserveren . Mvg mever van os

    • Hallo Jose, je kunt eventueel ter plaatse nog een parkeerkaart reserveren bij het inchecken. Inchecken is mogelijk vanaf 14.00 uur, het schip vertrekt om 17.30 uur. Fijne reis!

  11. 10 december ga ik samen met mijn vader en broer de minicruise doen. Gekregen voor verjaardag. Nou wil ik graag weten of er in de hut zelfmeegenomen eten opgegeten mogen worden in verband met diabetes.

  12. Wat leuk dat ik op zo’n korte termijn als eenling door zeeziekte toch deze trip voor toch een schappelijke prijs kan maken. Als fan van Newcastle United ben ik benieuwd of de stadion fanshop in het st James Park op woensdag 3 mei open is. Ik ga voor een badmat en WC mat struinen met het logo NUfC want de huidige zijn versleten.

  13. Hallo,
    Wij gaan zondag naar New Castle en onze vraag is of we zelf een fles alcohol mogen meenemen om in de hut te proosten?
    Groetjes

  14. wij willen maandag de 24e april met ons gezin (2 volwassen en 3 kinderen) gaan. Maar als ik op de website kijk zie ik die dag geen hutten die we kunnen aanklikken? Vaart er die dag geen boot? Daarnaast de vraag of het klopt dat de auto niet meehoeft omdat het allemaal lopend kan in Engeland tijdens die paar uur winkelen.

    • Hallo Wim, op die datum zijn er inderdaad geen hutten meer beschikbaar (we varen wel, maar zijn al helemaal volgeboekt). We helpen je natuurlijk graag met het zoeken naar een alternatieve datum. Het klopt inderdaad dat je geen auto mee hoeft te nemen. Als je een MiniCruise reserveert is de bustransfer van en naar het centrum van Newcastle inbegrepen. In de stad is alles op loopafstand.

  15. Ik zie dat je om 09.00 uur Engelse tijd asn komt kun je dan ook vrij vlot vsn boord en de stad bezoeken en om hoe last moeten he eet dan boord zijn? Kortom hoeveel tijd heb je om Newcastle te bezichtigen en om te shoppen?

    • Hi Ellis, dit is afhankelijk van het aantal passagiers en de douane, over het algemeen ben je rond een uur of 10 in Newcastle. De laatste bus terug richting het schip vertrekt weer om 15.45 uur.

  16. Bedankt voor de ontzettend gave aanbieding! 11 December gaan wij mee. We kijken er nu al naar uit. Kunnen we onze spullen in de hut laten liggen als wij in Newcasle zijn?
    Zo benieuwd naar deze ervaring!

    • Hoi Kees, sorry voor onze late reactie. Als jullie op 3-daagse MiniCruise gaan kunnen jullie de bagage gewoon in de hut laten liggen. Dan vaar je namelijk met hetzelfde schip terug dus houd je je eigen hut. Alvast heel veel plezier gewenst! Wij zullen duimen voor rustig vaarweer. Tot snel! Met vriendelijke groeten, Geeke – DFDS

  17. Minicruise cadeau gekregen voor ons gezin omdat we 25 jaar getrouwd zijn. Heel leuk.
    kunnen we onze spullen/kleding tijdens dagtrip in newcastle gewoon in onze zeezichtkamer laten liggen? Dus krijgen we de terugreis dezelfde kamer?
    Groet Sandra

  18. hallo,
    Wat zijn de tijdens dat je op de dag in new castle van de boot af kan? En wat is de tijd dat je de vlgde dag weer in IJmuiden van de boot af gaat?

  19. Beste DFDS,

    Mijn zussen en ik willen ook de minicruise gaan doen,
    Mijn vraag is of het ontbijt er op de terugweg bij de prijs inbegrepen is of dat het appartement betaald moet worden.

    Mvg
    Conny

  20. Hoi hoi. Wij willen met onze kindjes gaan van 5 en 2,5 zijn er mensen met ervaring met kinderen voor deze reis? En word er evt geholpen met de bagage als je een kind in de wandelwagen mee moet vervoeren?

  21. Hallo wij hebben ook een mini cruise geboekt. We hebben er heel veel zin in. Maar mag je een fles drank in je koffertje meenemen?

  22. Ik heb zojuist de minicruise geboekt en zie nu dat met OV naar IJmuiden niet al te makkelijk is. Kun je bij de ferry makkelijk (en niet te duur) parkeren?

    • Hallo Robi, ja hoor dat kan! Wij hebben een eigen parkeerterrein (7 euro per dag) waarvoor je vooraf een plaats kunt reserveren. Je kunt de auto eventueel ook parkeren in de omgeving van de haven. Veel plezier alvast!

    • Hallo Diana, aan boord hebben wij voorzieningen voor mindervaliden (aangepaste hutten etc). Newcastle is een heuvelachtige stad dus het is wel aan te bevelen om bijvoorbeeld een taxi te reserveren wanneer je de MiniCruise zou willen maken.

  23. Nog twee weken en wij zijn van de party, mijn vrouw en ik. Hebben er zin. Het is waarschijnlijk niet mogelijk om daar met euro’s te betalen. Moet ik dan echt voor Engels geld zorgen of is daar alles met creditcard te betalen ?

    • Fijn vooruitzicht Paul! In Newcastle kun je inderdaad niet betalen met euro’s. Creditcards zijn wel algemeen geaccepteerd en je kunt ook met je pinpas betalen. Veel plezier!

  24. Nu even niet, maar wij zijn hebben al meerdere malen met veel plezier een minicruise gedaan en zeker niet voor de laatste keer.
    Tip: Voor muziekliefhebbers zijn er een aantal CD/DVD zaken die interessant zijn, alleen sluiten er telkens of openen ze weer op een andere adres, dus weet ik niet of het aanbod momenteel nog zo groot is.

    Leen

  25. Wij zijn op maandag in Newcastle.
    Zijn de winkels dan gewoon de hele dag open, of gaan ze ook later open op maandag, zoals in Nederland ?

  26. Is er ook ergens een duidelijke plattegrond te koop van New Castle? Ik heb een route uitgestippeld, maar die is heel klein wil je hem zelf uitprinten. Op internet kon ik zo snel niets vinden.

  27. Wij gaan ook naar Newcastle. Nu willen we heel graag naar het stadion St. James Park. Is dat te doen die paar uur dat we daar zijn. Kunnen we dan een stadiontour doen? Graag tips en hoe we daar moeten komen. We hebben er erg veel zin in……

  28. Net de minitrip voor €29 geboekt…. Hoe vaak gaat de bus terug vanuit Newcastle CS naar de boot? En welk tijdstip is dit? En kosten?

    Bedankt alvast voor het antwoord

    • Wat leuk Ilona! De bus vertrekt vanaf het Centraal Station in Newcastle om 14.45 uur en 15.45 uur. De kosten voor de bus zijn al inbegrepen bij je MiniCruise. Fijne reis!

  29. Dit is n hele leuke aanbieding. Mijn dochter en ik hebben al geboekt. Fijn weer genieten v de boot en van New Castle. We kijken er naar uit

Geef een reactie