De 3 leukste pubs van Edinburgh

De leukste pubs van Edinburgh The White Hart Inn, Grassmarket

Als je op vakantie naar Engeland of Schotland gaat mag een bezoekje aan een pub natuurlijk niet ontbreken aan het programma. De pub is voor veel Britten niet alleen een plek om wat te eten of te drinken maar het wordt ook gezien als huiskamer. Pub is niet voor niets een afkorting van Public House. Vandaag ga ik je meer vertellen over de 3 leukste pubs van de hoofdstad van Schotland, Edinburgh.

The Caley Sample Room

Dit verborgen pareltje wat gelegen is tussen Polwarth and Gorgie is een zogenaamde “gastropub”. Een gastropub is een pub die bekend staat vanwege de goede drankjes (bier) en het heerlijke eten. Deze oldskool pub serveert dan ook een breed scala aan heerlijke biertjes, ales en lagers. Echt de place to be voor de echte bierliefhebber.
42 – 58 Angle Park Terrace, Edinburgh – WWW: http://www.thecaleysampleroom.co.uk/

The Sheep Heid Inn

Naar verluidt een van de oudste pubs van Schotland welke opgericht is in 1360. Of dit helemaal waar is, is niet duidelijk maar dat het een bekende historische pub is zeker. Mary Queen of Scots was een regelmatige bezoeker van deze pub als ook haar zoon James VI. De naam van deze pub is dan ook ontstaan naar aanleiding va een cadeau die deze James aan de eigenaar van de pub heeft gegeven.
43-45 The Causeway, Duddingston, Edinburgh – WWW: http://www.sheepheid.co.uk/

The Canny Man’s

Inmiddels zijn al 3 generaties Kerr family eigenaar geweest van deze gezellige pub. Geopend in 1871 en het is echt een pub waar de kleine details het ‘m doen. Drankjes worden geserveerd op een zilveren dienblad met servetjes en een bakje nootjes. De bekende chef kok Rick Stein noemt het de zelfs de beste pub ter wereld. Kijk dat zegt wel wat!
237 Morningside Rd, Edinburgh – WWW: http://www.cannymans.co.uk/

Wat is jouw favoriete pub in Groot-Brittannië?

BEZOEK DFDS.NL ▸


Geef een reactie