De leukste outdoor activiteiten in Schotland

Als je een outdoorfreak bent, dan is Schotland jouw place to be. De natuur is zo uitnodigend dat je eigenlijk geen keus hebt, behalve om naar buiten te gaan. Het maakt niet uit of je sportief of actief bent, er is altijd iets voor je te doen. En je kunt het zo extreem maken als je zelf wilt!

Wandelen & bergbeklimmen

Ik denk dat het voor niemand een geheim is dat Schotland een perfect land is om te wandelen én om te hiken. Het landschap leent zich hier namelijk uitstekend voor. Je hebt oneindig veel natuur om te ontdekken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Voor de wandelliefhebbers zijn er meer dan genoeg routes! Er zijn paden langs de kust, maar ook routes door glens en lochs. De bekendste is de West Highland Way.

Als je de hoogte in wilt dan kun je de, in mijn vorige blog al genoemde, Munro’s beklimmen. Dit zijn bergen met een minimale hoogte van 914 meter. Een pittige klim dus! Het is dan ook verstandig om de juiste spullen mee te nemen. De meest bekende Munro is de Ben Nevis.

Fietsen & mountainbiken

Naast de benenwagen is er altijd de mogelijkheid om op een fiets te stappen. Wederom kun je het zo extreem maken als jezelf wilt. Er zijn vele fietsroutes die je kunt nemen die telkens een ander aspect van Schotland laten zien. De route van Vatersay naar Butt of Lewis is 297km lang en gaat voornamelijk over geasfalteerde wegen.

Wil je het iets wilder aanpakken? Dan kun je bijvoorbeeld ook naar het Devilla Forest. Hier kun je fietsen op off-road bospaden, dus een mountainbike is wel zo handig!

Kajakken & raften

In Schotland heb je talloze Lochs en rivieren. Perfect om op een warme dag heerlijk te gaan kanoën of te kajakken. Zo heb je bijvoorbeeld de River Tay, één van Schotlands bekendste rivieren. Hier kunnen beginners en experts goed terecht. Een ontspannen tochtje maken kan natuurlijk ook. Daar is Loch Lomond een perfecte locatie voor. Als je op open water wilt kanoën kun je de The Great Glen Canoe Trail proberen!

Voor een wilder ritje over water kun je ook raften. Dit is de extreme versie van bootje varen! Een uitstekende plek om dit te doen is het Cairngorms National Park. Hier kun je het hele jaar door genieten van een wild water ritje.

Strandwandelen & coasteering

De stranden van Schotland zijn indrukwekkend én super veelzijdig. Een wandeling langs de kust is daarom zeker een aanrader. Je kunt verschillende stops maken, om bijvoorbeeld te picknicken of om een visje te vangen bij een rock pool. Eén ding is zeker! Met de frisse zeelucht kom je zeker tot rust.

Is een strandwandeling misschien iets te saai? Probeer dan Coasteering! Met coasteering verplaats je jezelf langs de kust, maar dan op een spectaculaire manier langs de rotswanden, het water en de kliffen. Er is maar één regel: je mag geen boot, raft, surfboard of ander hulpmiddel gebruiken!

Wil je zelf op avontuur? Vaar dan van IJmuiden naar Newcastle en binnen no time ben je in Schotland!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie