De leukste kerstmarkten in het Verenigd Koninkrijk

Een van de mooiste kerstmarkten in Engeland - Londen

De gezelligste periode van het jaar komt er weer aan! We hebben het natuurlijk over ver de dagen rondom Kerst. Wat deze periode compleet maakt is een bezoek aan een leuke kerstmarkt. 

Daarom hebben wij de leukste kerstmarkten in Engeland en Schotland voor jou op een rijtje gezet:

1. Kerststad Londen

Dé kerststad van de UK is natuurlijk Londen en je vindt hier dan ook de leukste kerstmarkten. Vanaf half november staat de stad in het teken van Kerst, met o.a. de Southbank Centre Christmas Market met gezellige houten chalets vol kerstcadeaus.

2. Newcastle – de leukste stad in het noorden  

Samen genieten van eten en drinken is naar onze mening hetgeen wat de Kerst zo gezellig maakt en dat kan heel goed in onze favoriete Engelse stad: Newcastle. Op de continentale Kerstmarkt in Newcastle kun je genieten van Duitse bratwurst, Belgische wafels en crêpes uit Frankrijk. Ook de international Christmas Market is een echte aanrader! Daarnaast zijn er nog meer must-sees als je gaat kerstshoppen in Newcastle, bekijk ze in dit artikel. 

Kerstmarkt Newcastle

3. Romantisch Edinburgh

In het hart van Edinburgh staat van eind november tot begin januari een traditionele en romantische kerstmarkt. In een pittoreske setting ervaar je de unieke kraampjes van ambachtslieden, kunstenaars, cadeauwinkels en culinaire verrassingen. Ga jij voor deze unieke ervaring? Bekijk dan eens de overtochten naar Newcastle. 

Kerstmarkt Edinburgh

4. Glasgow

In de grootste stad van Schotland beleef je een kerst zoals kerst bedoelt is! Van kerstmarkten en prachtige gebouwen in het stadscentrum die oplichten in een virtueel winterwonderland tot draaimolens met kerstthema en een Santa Dash, er is deze kerst voor elk wat wils. Ga schaatsen op The Ice Experience – een van de grootste ijsbanen in het Verenigd Koninkrijk. Het is de moeite waard om naar Glasgow te gaan!  

CC Image courtesy of Lee Dyer on Flickr

5. Historisch Lincoln

Van 2 tot en met 5 december zullen er meer dan 150 kraampjes het historische centrum van Lincoln overnemen. Er is voor ieder wat wils, van originele cadeaus tot heerlijk eten en drinken. En niet te vergeten, er is entertainment voor de gehele familie.

Kerstmarkt Lincoln

6. Groots Manchester

Van half november t/m december zal er dwars door het centrum van Manchester een grootse kerstmarkt gevestigd zijn. De volledige Kerstmarkt in Manchester is verspreid over maar liefst negen verschillende plekken! Neem zeker de tijd om deze kerstmarkt te ontdekken want je zult hier je ogen uitkijken! 

Kerstmarkt Manchester

7. York

In York heet het geen kerstmarkt, maar het York Christmas FestivalDe beste manier om dit fesitval te beginnen is met een wandeling langs Parliament Street en St Sampson’s square waar winterse kraampjes de straat en het plein vullen. Elk kraampje is gevuld met unieke producten, van speciale cadeaus tot heerlijke lekkernijen. Sluit de middag af met schaatsen in het Winter Wonderland en geniet van een heerlijke warme chocomelk met marshmallows of een glaasje gluhweinDe Britten weten wel hoe ze kerst moeten vieren! 

Copyright Visit York

Geïnspireerd geraakt om een bezoekje te maken naar een van deze leuke kerstmarkten? Bekijk dan hier onze overtochten naar Engeland. 

kerstmarkten in het Verenigd Koninkrijk ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie