De leukste kerstmarkten in Engeland

Een van de mooiste kerstmarkten in Engeland - Londen

Het duurt dan misschien nog wel eventjes, maar de gezelligste periode van het jaar komt steeds dichterbij. Ik heb het natuurlijk over de dagen rondom Kerst. Wat deze periode compleet maakt is een bezoek aan een leuke kerstmarkt.

Daarom hebben wij de leukste kerstmarkten in Engeland en Schotland voor jou op een rijtje gezet:

 1. Kerststad Londen

Dé kerststad van de UK is natuurlijk Londen en je vindt hier dan ook de leukste kerstmarkten. Vanaf half november staat de stad in het teken van Kerst, met o.a. de Southbank Centre Christmas Market met gezellige houten chalets vol kerstcadeaus. Lijkt dit je wel wat? Bekijk dan eens: Kerstshoppen in Londen.

2. Sfeervol Newcastle

Kerstmarkt Newcastle

Samen genieten van eten en drinken is naar mijn mening hetgeen wat de Kerst zo gezellig maakt en dat kan heel goed in onze favoriete Engelse stad: Newcastle. Op de continentale Kerstmarkt in Newcastle kun je genieten van Duitse bratwurst, Belgische wafels en crêpes uit Frankrijk. Ook de international christmas market is een echte aanrader! Daarnaast zijn er nog meer must-sees als je gaat kerstshoppen in Newcastle, bekijk ze in dit artikel.

3. Romantisch Edinburgh

Kerstmarkt Edinburgh

In het hart van Edinburgh staat van eind november tot begin januari een traditionele en romantische kerstmarkt. In een pittoreske setting ervaar je de unieke kraampjes van ambachtslieden, kunstenaars, cadeauwinkels en culinaire verrassingen. Ga jij voor deze unieke ervaring? Bekijk dan eens de overtochten naar Newcastle.

4. Victoriaans Wrexham

Kerstmarkt Wrexham

Deze zeer populaire Kerstmarkt in Wrexham is in volledig Victioriaans thema. Wat deze Kerstmarkt daarnaast zo speciaal maakt, is dat het deels plaatsvindt in de Kerk van St. Giles. Binnen zijn er kraampjes, wordt er muziek gespeeld en worden er heuse Kerstcarols gezongen.

5. Historisch Lincoln

Kerstmarkt Lincoln

Vier dagen lang zullen er meer dan 280 kraampjes het historische centrum van Lincoln overnemen. Er is voor ieder wat wils, van originele cadeaus tot eten en drinken. En niet te vergeten, er is entertainment voor de gehele familie.

6. Groots Manchester

Kerstmarkt Manchester

Van half november t/m december zal er dwars door het centrum van Manchester een grootse kerstmarkt gevestigd zijn. De volledige Kerstmarkt in Manchester is verspreid over maar liefst negen verschillende plekken. Je zult je ogen uitkijken!

7. Magisch Bath

Kerstmarkt Bath

De grootste kerstmarkt van Zuid Engeland bevindt zich in het stadje Bath. Gevestigd in het centrum, wat onderdeel is van werelderfgoed lijst van UNESCO, is deze kerstmarkt de meest magische ervaring. Meer dan 170 houten chalets zullen de straten vullen.

Geïnspireerd geraakt om een bezoekje te maken naar een van deze leuke kerstmarkten? Bekijk dan eens: Kerstshoppen in Engeland of Schotland.

KERSTSHOPPEN IN ENGELAND ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie