De 7 redenen om naar Newcastle te gaan!

Winkelen in Newcastle

1. Ontelbaar veel winkels & boetiekjes

Het scoren van een nieuwe outfit is in Newcastle een makkie. Ieder Brits topmerk heeft een vestiging in deze Noord-Engelse stad en ook vele lokale boetiekjes zijn de moeite van je bezoek meer dan waard. Niet geslaagd in het centrum van de stad? Dan vind je buiten de stad het MetroCentre, een van de grootste overdekte winkelcentra van Europa. Newcastle is met recht een shopping capital, we zetten de leukste winkels in Newcastle voor je op een rij.

2. Grote liefde voor moderne kunst en cultuur

Het BALTIC Museum

Niet alleen zijn de Engelsen dol op historische gebouwen, traditie en oudheden. Ook voor moderne cultuur & kunst ben je in Newcastle aan het juiste adres. Het bekendste voorbeeld hiervan is het BALTIC Museum voor moderne kunst. Ook een aanrader vind ik The Biscuit Factory. Dit is de grootste galerie van Groot-Brittannië op gebied van moderne kunst. Naar schilderijen vind je hier ook beeldhouwkunst, sieraden en prenten.

3. In Newcastle is altijd een goed feestje te vinden

Gezellig naar de pub in Newcastle

Lang leve de Engelse pubcultuur. Vanaf vijf uur stromen de kantoren leeg en de Engelse pubs vol. Zo ook in Newcastle! In deze stad zijn meer dan 200 clubs, pubs & bars. Niet voor niets werd Newcastle dan ook uitgeroepen tot de beste party stad van Engeland. Collega Marieke ging op zoek naar de leukste pubs van Newcastle.

4. Newcastle aan zee en dus aan het strand

Op een zonnige dag is het strand the place to be

Ben je in Newcastle op een mooie zomerse dag? Pak dan de tram naar kust en spendeer de dag aan het strand. Heerlijk! Tynemouth is de populairste badplaats net buiten Newcastle. Maar ook Whitley Bay en South Shields beschikken over een mooi zandstrand.

5. De mooiste straat van de UK ligt in Newcastle

Grey's Monument

Wandel in Newcastle door Grey Street en je bent verbaasd door de Victoriaanse schoonheid. Deze straat werd al eerder uitgeroepen tot de mooiste straat van de UK. En nu er steeds meer lokale restaurantjes en koffieplekken zich vestigen aan Grey Street wordt de straat mooier en mooier.

6. Schitterende moderne architectuur aan de rivier de Tyne

Kenmerkend voor Newcastle - de bruggen over de Tyne

Een van Newcastle’s meest fotogenieke plekken is de Quayside. Dit is het gebied rondom de rivier de Tyne. Zeven bruggen verbinden hier Newcastle upon Tyne met de plaats Gateshead ten zuiden van de rivier. De zeven bruggen zijn allemaal van andere bouwstijlen. Zo is de Tyne Bridge is een mini-versie van de Sydney Harbour Bridge en is de Millennium Bridge een absolute eyecather. Naast de bruggen zijn er ook bijzondere gebouwen. Denk hierbij aan muziekcentrum The Sage. Helemaal gebouwd van spiegels. Een must om te zien.

7. “Geordies” zorgen voor een hartelijke ontvangst

De 'Geordies' zijn super vriendelijk

Men zegt wel eens: “hoe noordelijker je reist in de UK, hoe aardiger de inwoners worden”.

Wat betreft Newcastle klopt dit zeker. De inwoners, Geordies genaamd, zijn uiterst vriendelijk en praatgraag. Ze hebben een relaxte havenmentaliteit. Hard werken, en daarnaast even hard genieten van het leven. Laat je hartelijk ontvangen in Newcastle!

REIS ZELF NAAR NEWCASTLE ▸


5 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie