De 5 mooiste Nationale Parken van Groot-Brittannië

Wist je dat Groot-Brittannië wel 15 Nationale Parken telt? Van het Lake District tot Brecon Beacons, dit zijn de vijf állermooiste Nationale Parken in Engeland en Schotland!

1. Lake District

Nationale Parken Groot Brittannie - Lake District

Betoverend mooi, het Lake District. Een paradijs voor wandelaars is het. Maar ook voor liefhebbers van autorijden, met de Hardknott Pass (hellingen tot 30%)! Lees hier meer over het Lake District en de bezienswaardigheden in het Lake District.

2. Snowdonia

Nationale Parken Groot Brittannië - Snowdonia

Snowdonia (genoemd naar de berg Snowdon, de hoogste berg van Wales) staat bekend om de spectaculaire berglandschappen. Naast de berg Snowdon vind je hier nog acht bergtoppen. Evenals vele watervallen, valleien en uitgestrekte bossen. Tip: vanaf Llanberis Station vertrekt er een tandradtreintje naar de top van Snowdon.

3. Loch Lomond & The Trossachs

Nationale Parken Groot Brittannië - Loch Lomond & The Trossachs

Loch Lomond & The Trossachs is een waanzinnig mooie regio, waar de heuvels al langzaam overgaan naar bergen. Met name in het bosrijke gebied The Trossachs vind je al verschillende hoge bergen, zoals Ben More, Ben Lui en Ben Lomond. Een ideaal gebied om te wandelen, te fietsen of een bootje te huren natuurlijk. Hoteltips: het Winnock Hotel en vakantiepark Lochend Chalets.

4. North York Moors

Nationale Parken Groot Brittannië - North York Moors

North York Moors is een bijzonder stukje Engeland. Je vindt er gevarieerde landschappen, van de met heide bedekte moors tot bossen met volop wildlife. En, niet te vergeten, de kustlijn met imposante kliffen en gezellige havenplaatsjes. Door de ruïnes van abdijen en oude kerken, pak je naast natuur ook nog een stuk cultuur mee tijdens een bezoek aan dit Nationale Park.

5. Brecon Beacons

Brecon Beacons

Misschien wel het minst bekende park in dit rijtje, maar een bezoek zeker waard. De Engelse countryside is hier bedekt met valleien en glooiende heuvels, bossen, meren, watervallen en grotten. Ook interessant: in het park vind je meer dan 250 monumenten, o.a. uit de prehistorie en de tijd van de Romeinen.

Wat vind jij het mooiste Nationale Park van Engeland of Schotland? Wil je een van de parken bezoeken? Bekijk dan onze mogelijkheden voor een ferry-overtocht naar Dover of van IJmuiden naar Newcastle.

OVERTOCHTEN NAAR ENGELAND ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie