Eastbourne – Dagje aan de kust in Zuid-Engeland

De Seven Sisters

Nu heel langzaam de dagen weer langer worden, is het tijd om vooruit te gaan plannen voor de zomervakantie.  Een tip van mij is de zuidkust van Engeland, een heerlijke diverse streek met prachtige natuur en mooie stadjes. Zo was ik in Eastbourne, een aanrader om te bezoeken. En makkelijk te bereiken als je met DFDS oversteekt naar Dover. Na een korte overtocht kom je aan in Dover en ben je binnen no-time aan de kust.

Eastbourne – een verrassend leuk stadje

Eastbourne is een niet al te grote stad met een leuk centrum met leuke Britse winkels. Niet alleen de grote bekende winkels maar ook juist die kleine, typisch Britse shops vind je hier. Voor kunst, design en kleine kledingwinkeltjes en niet te vergeten de gezellige sfeer, raad ik je aan om Little Chelsea te bezoeken. Een wijk van Eastbourne met leuke boetiekjes maar ook leuke tentjes om te eten. Je vindt het op Grove en South Street.

Beachy Head en de Seven Sisters

Na een dagje in de stad is het heerlijk om uit te waaien aan de kust. Eastbourne is een badplaats dus je kunt zo het strand op. Maar stap eens in de auto of neem de lokale bus richting Brighton en ga naar Beachy Head. In Beachy Head begint het South Downs National Park waar je heel goed kunt wandelen. Je kan hier ook de hoge krijtkliffen van Groot-Brittannië zien, de Seven Sisters Cliffs. Wij hebben hier gewandeld maar je kan ook de vuurtoren bezoeken of een tour maken met een open dubbeldekker bus.

Kortom: Eastbourne en omgeving is zeer de moeite waard.

OVERTOCHT NAAR DOVER ▸


Marieke van Dijl

Geplaatst door

Functie: B2B Manager Europe - VisitBritain

2 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie