Interview met… Chef du Cuisine van KING SEAWAYS

Interview met Chef du Cuisine Brian

Elke maand interviewen we 1 van onze collega’s aan boord voor een kijkje achter de schermen. Deze maand is het de beurt aan de Chef du Cuisine van KING SEAWAYS, Brian Blixt Jacobsen. Een letterlijk kijkje in de keuken dus! 

Wat is je specialiteit?

Creatieve voorgerechten bedenken. Koud of warm.

Hoe lang werk je al voor DFDS Seaways?

13.5 jaar. Waarvan de helft aan boord van KING SEAWAYS. Hiervoor werkte ik op de routes Kopenhagen – Oslo, Esjberg – Harwich en Kopenhagen – Gdansk

Wat is je favoriete gerecht om te bereiden?

Gerookte gerechten vind ik leuk om te bereiden.

Wat is je favoriete gerecht om zelf te eten?

Alle gerechten aan boord! Ik maak alleen maar gerechten als ik ze zelf ook heerlijk vind. Van de traditionele Italiaanse keuken in Little Italy, tot de Franse keuken in Blue Riband. Zolang het maar vers en simpel is.

Welke ingrediënten gebruik jij nooit in een gerecht?

Gedroogd fruit vind ik niet lekker…

Wat is voor gasten het meest populaire gerecht?

Tornados Rossini – Dit is een tenderloin steak geserveerd met foie gras en truffel aardappeltaartje en portsaus.

Wat is jouw beste kooktip?

“Keep it simple”!

Heb je leuke weetjes over het eten aan boord?

We gebruiken 1.600 kilo ham en 1.500 kilo sinaasappelen per jaar.

Wat was je inspiratie om chef te worden?

Ik ben dol op goed eten. Ik houd van de vele smaken en specerijen. Koken is niet alleen mijn werk, ook mijn hobby. Ook wanneer ik thuis ben vind ik het leuk om voor vrienden en familie te koken. Nieuwe gerechten maak ik eerst voor hen om te kijken of ze het lekker vinden.

De geboden in de keuken

RESTAURANTS AAN BOORD ▸


Geef een reactie