Cardiff moet je beleven!

Cardiff Castle

Ken je dat? Dat je naar een stad gaat en dat je de stad eens op een andere, unieke manier wilt beleven?  Dat had ik laatst toen ik naar Cardiff ging.  Ik was al eens eerder kort in de hoofdstad van Wales geweest, maar nu ben ik echt twee volle dagen om de stad te ontdekken en vooral ‘te beleven’.

We begonnen natuurlijk met een bezoek en rondleiding door Cardiff Castle. Echt tof, want er schuilt een mooi verhaal achter het kasteel en het is een leuke rondleiding met interessante dingen om te zien. Na een foto van de toren stopten we nog even in de shop van het kasteel. Ik ben niet echt een souvenir-jager maar ik vind al die aparte, educatieve cadeautjes voor thuis juist wel erg leuk. Altijd een aanrader om bij kastelen, tuinen, landhuizen en dergelijke om nog even het winkeltje te bekijken.

Op culinaire tour door Cardiff met ‘Sjaan’

Wally's delicatessen in Cardiff

In de winkel zit ook een klein cafeetje en daar werden we opgewacht door Sian (dat je uitspreekt als Sjaan) met een kop thee en een Welsh cake, een lekkere gesuikerde koek met rozijnen. Sian runt Loving Welsh Food en geeft fantastische tours door Cardiff en daar buiten. Al wandelend vertelde Sian enthousiast over de geschiedenis en cultuur van Cardiff en liet ons de mooiste plekjes zien.  Onze eerste stop was bij Wally’s Delicatessen, alleen in de etalage liep het water al in onze mond. Daar proefden we de locale kazen en diverse vleeswaren. Ook hier verlieten we de winkel weer met het nodige voor thuis 🙂

Gewapend met bakjes olijven, kaas en worstjes liepen we naar onze volgende stop, te weten de kroeg! We wandelden via de grote winkelstraat, naar de kleinere straatjes en de arcades. Blij dat Sian ons dat liet zien, want anders was ik die arcades niet ingelopen. Een stukje verderop werden we verwelkomd met een donkere ale en een frisse appelcider die goed smaakten met de lekkernijen van Wally’s Delicatessen.

Typisch Wales – Welsh cakes en Laver bread

Welsh cakes - lekker!

We bezochten de lokale overdekte markt die vooral veel etenswaren verkoopt. De Welsh cakes maar ook natuurlijk het typische Laver bread probeerden we hier. Ik dacht echt dat het een soort broodje zou zijn, dus de verrassing was groot toen er een potje met zeewiermoes verscheen. Het is een traditioneel Welsh gebruik om een cracker met Laver bread te eten met kokkels of bacon bij je ontbijt…… die variant heb ik overgeslagen. Het wordt beschouwd als zeer voedzaam.

Wij hebben onze trip aan Cardiff afgesloten met een bezoek aan de Llanerch Vineyard (net buiten Cardiff) waar prijswinnende wijnen worden geproduceerd. We hebben hier voortreffelijk en zeer culinair gegeten en genoten van de gastvrijheid en warme sfeer. Ze beschikken over 5 kamers/apartementen en zijn nu verder aan het uitbreiden. Volgende keer ga ik hier zeker overnachten en dineren! Wat een ontdekking dit plekje.

Ben je ooit in Cardiff dan zijn de food tours van Loving Welsh Food en een bezoek aan de Llanerch wijngaard echt de moeite waard!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Marieke van Dijl

Geplaatst door

Functie: B2B Manager Europe - VisitBritain

Geef een reactie