Met de camper of de caravan op de ferry

Met de camper of de caravan op de ferry

Zeker in de zomermaanden staan ze rijendik op het terrein: campers en caravans die op reis gaan naar Engeland of Schotland. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk, met een camper of caravan aan boord? We zochten het voor je uit en beantwoorden de meest gestelde vragen!

Kan mijn camper aan boord worden aangesloten op elektriciteit of op gas om de koelkast te laten draaien?

Nee, in verband met de veiligheid aan boord is dit niet mogelijk. We raden dan ook aan om geen koelverse producten mee te nemen uit Nederland. Een goede reden om meteen lekkere lokale producten in te slaan op je bestemming!

Kan ik op de route IJmuiden – Newcastle overnachten in mijn camper of caravan?

Een logische vraag en wat een ervaring: kamperen op het autodek! Maar nee, in verband met veiligheidsredenen is dit niet mogelijk. Het autodek wordt namelijk na vertrek afgesloten. Gelukkig hebben onze hutten aan boord zeer comfortabele bedden! Tip: pak thuis alvast een ‘overnachtings-tas’ in met een toilettas en schone kleren. Op het autodek kan het soms druk zijn, dus dan is het fijn als je al een tas klaar hebt staan die voor het grijpen ligt.

Als ik via Duinkerken of Calais naar Zuid-Engeland reis, kan ik dan in de haven overnachten?

Met de camper of caravan door Engeland reizen - fantastisch!

Nee, er zijn geen campingmogelijkheden op het parkeerterrein voor de terminals in Calais of Duinkerken. Er zijn wel verschillende campings in de omgeving van de havens. Op deze website vind je een overzicht.

Hebben jullie speciale aanbiedingen voor reizigers die met een camper of caravan een overtocht willen maken?

Yes! Op zondag, maandag en dinsdag neem je gratis je caravan mee op onze route IJmuiden – Newcastle. En op die dagen kun je de​ camper tegen het standaard autotarief meenemen aan boord! En op onze routes Duinkerken – Dover en Calais – Dover reis je met 15% korting als je de camper of caravan meeneemt. Het is overigens sowieso aan te raden om je overtocht naar Engeland zo vroeg mogelijk te boeken. Het aantal ‘auto-meters’ op onze schepen is beperkt, zeker in de zomermaanden. Als je vroeg boekt heb je jouw plekje alvast gereserveerd en boek je bovendien voor de beste prijs.

Hebben jullie nog goede tips voor plekken waar ik écht heen moet?

Relaxte vakantie in Engeland of Schotland - met je eigen camper of caravan

Nou… Dat horen we eigenlijk graag van jullie! Ben jij in Schotland of Engeland geweest met je camper of caravan? En vond je daar een toffe camping of een prachtige plek om ‘wild’ te kamperen? We horen het graag, laat een comment achter!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

38 Reacties Schrijf een reactie

 1. Beste Sandra / DFDS,

  Dit artikel is al wat jaren oud en ik las op deze site: https://www.calais-dover.nl/met-caravan-van-calais-naar-dover/ dat een camper en een caravan gelijk is qua kosten bij jullie. En kon hier geen info over vinden. Misschien is dit wel verandert?

  Wij overwegen of met onze caravan gebruik te maken van jullie diensten of een camper te huren, ben nu alle kosten in kaart aan het brengen en vroeg me af of dit verschillend is.

  Groetjes,

  Simone

  • Hi Simone, soms is de prijs van een camper en caravan aan boord hetzelfde, maar dit is niet altijd het geval. Je kunt dit het beste online even controleren door op de gewenste data zowel de prijs voor een caravan en die van een camper naast elkaar te leggen.

 2. Hallo,
  Onze camper is 6.95m lang maar er zit een fietsenrek op dat nog eens een halve meter uitsteekt. Mogen we onze camper boeken als zijnde <7m lengte zonder het fietsenrek te verwijderen?

  Vriendelijke groeten!

  • Hi Roeland,

   Je dient bij de boeking de totale lengte inclusief fietsenrek aan te houden, dus dat wordt dan >7 meter.

   Hopelijk kun je hiermee verder!

   Met vriendelijke groet,
   Michelle

 3. Beste DFDS,
  Wij willen graag met onze caravan de overtocht naar Engeland boeken, maar weten niet welke lengte we moeten kiezen, tot 5 meter of tot 8 meter. Geldt deze lengte inclusief de dissel of exclusief? (exclusief is de caravan 5 meter).
  Groet, Masja

 4. Hallo,
  Wij gaan in September met onze caravan via Duinkerken naar Dover. Ik begrijp uit bovenstaande dat de gasfles voor de caravan gewoon mee kan. Het is me alleen niet duidelijk of ik dit vooraf ook moet doorgeven. Vroeger moest je dat doorgeven en kreeg je een sticker om op de distelbak te plakken, zodat bekend was waar de gasfles stond. Is dit nog altijd? Of kan tot max 47 kg de gasfles(sen) gewoon mee zonder melding vooraf?

  • Hi Rein,

   Leuk dat jullie naar Dover gaan in September! Tegenwoordig worden er geen stickers meer gegeven en hoeft het dus niet vooraf gemeld te worden.
   Hopelijk heb je zo voldoende informatie.

   Fijne reis alvast!

   Groetjes,
   Michelle
   DFDS

 5. Wij gaan 11 juni om 02.00 uur ‘s nachts met de boot van Duinkerken -> Dover. We hebben 3 honden bij ons. Mogen wij die 2 uur in de camper bij de honden blijven?
  Of moeten zij ook mee naar boven?

 6. Wij willen met een camper naar Engeland. In onze camper vervoeren wij 2 grote gasflessen (met ieder 11kg gas) voor koken en verwarming. Is het toegestaan om deze flessen mee te nemen?

  • Hoi Ton, ik citeer even onze voorwaarden 🙂

   Het meenemen van gasflessen in voertuigen is toegestaan, mits er rekening gehouden wordt met de volgende regels: voor gasflessen geldt een maximum van 47 kg aan gasflessen (deze mogen niet aangesloten zijn en moeten uit staan).

  • Hallo Toon, excuses voor de late reactie! Bij deze de gegevens van de haven:

   DFDS Terminal Car Ferry
   Route du petit De​na
   Port 5625
   59279 Loon-Plage

   GPS coördinaten: N 51°01’11.4″ E 2°11’22.8″

 7. hallo,
  wij zouden graag deze zomer de overtocht Duinkerke – Dover maken , met de caravan . onze auto (4X4) is 5, 35m en onze caravan is 8,04 meter lang . op het boeking side , is een caravan van meer dan 8m niet mogelijk ??
  mvg
  Veerle

  • Hallo Veerle, ik heb het even nagevraagd bij mijn collega’s, jullie kunnen de caravan inboeken als zijnde 8m lang! De auto kunnen jullie dan boeken als 2.20m h en 5m l.

 8. Hallo Sandra.
  hoe zit het aan boord met mijn lpg tank in de camper.
  ik heb geen propaan flessen maar een gekeurde lpg installatie met buiten vuller voor het koken stoken en verwarmen.
  zijn daar extra maatregelen voor nodig
  groetjes Chris

  • Hoi Chris, ik heb dit even nagevraagd bij mijn collega’s, zij geven het volgende aan: het is noodzakelijk dat de apparaten uitstaan tijdens de overtocht. Alles moet stevig vaststaan en je dient dit te melden bij het inchecken. Fijne overtocht!

 9. Gaan al jaren vanuit IJmuiden met caravan, en maken dan graag gebruik om de caravan gratis mee te nemen.
  Erg jammer dat het hoogseizoen bij jullie zo ruim gehanteerd wordt ,naar mijn weten is de piek in de maanden juli en augustus, maart en april is vanwege het klimaat niet erg aantrekkelijk om met de caravan rond te trekken !!
  Naar mijn mening gaat dit een boel klanten kosten,die als alternatief naar de concurrent gaan.

  Is het al bekent wanneer het tarief voor 2018 bekend is? En of deze regeling voor het nieuwe jaar gehandhaafd blijft?

  Met vriendelijke groet Frits de Boer

 10. goede dag,

  We willen met een volkswagen T5 California naar schotland.
  Dit is een hele kleien camper die in principe nog onder de specificaties van een busje vallen onder de 2.20m hoog en 6m lang
  Hoe moet ik deze boeken, we hebben dus niet de ruimte nodig als een camper?

  • Goedemiddag,

   Als de camper ook echt als camper staat geregistreerd dan dient deze in de categorie camper te worden geboekt. Staat de camper als auto geregistreerd, dan kan deze geboekt worden in de categorie auto. Het kentekenbewijs is leidend hierin. Hopelijk kan je hier mee verder!

   groeten Geeke
   DFDS Nederland

 11. Wij hebben het dit jaar al gezien dat de caravan niet meer tijdens het kampeerseizoen meer gratis mee kan. Wij gaan nu voortaan via Hoek van Holland – Harwich Met de Stena-line ,dagtrip, dat scheelt ruim €800. Engelandvakantie aan Schotlandvakantie geplakt. Ook mooi en vanwege goedkope “pond” heel interessant.

 12. Gratis caravan mee op zondag, maandag en dinsdag, het staat er mooi maar de realiteit is anders.
  Gratis is alleen sinds kort mogelijk bij afvaarten tot en met april en vanaf oktober, ofwel buiten het seizoen en niet in het vakantieseizoen.
  Het zou netjes zijn als dit direct wordt vermeld.
  Voor mij betekent dit een verdubbeling van de kosten!
  Ik heb vele malen gebruik gemaakt van jullie overtocht naar Newcastle met de caravan maar sinds dit jaar om bovengenoemde reden niet meer.

  • Het klopt dat de voorwaarden aangescherpt zijn, omdat de vraag in het hoogseizoen erg groot is en de ruimte op het cardeck beperkt. Het staat ook zo aangegeven op de pagina. Vervelend dat het nu niet meer in lijn met jullie vakantieplanning is, hopelijk in de toekomst wel weer!

 13. Beste lezer,
  Wat kost het om een caravan in de zomer mee te nemen naar Newcastle, en vanaf wanneer kan er worden geboekt voor zomer 2018?

  • Goedemiddag,

   Wat leuk dat je volgend jaar naar de UK wilt gaan!
   Prijzen zijn sterk afhankelijk van reisdata, grootte van de camper en aantal personen etc. Het is dus lastig om deze vraag te beantwoorden. Meestal is het in het na de zomer mogelijk om overtochten voor het daaropvolgende jaar te boeken, helaas nog even geduld dus.

 14. Goede middag Sandra
  We willen graag met onze camper naar Schotland. We willen graag vertrekken op 31 mei 2017 vanuit IJmuiden naar Newcastel en op 30 juni 2017 weer terug. Maar elke keer krijg ik te horen, dat de vertrekdatum niet beschikbaar is. Heb ik misschien een fout gemaakt. ? Ik wil graag de kosten weten en of er een vroegboekkorting bestaat. Kun je me uit de droom helpen? het gaat om twee personen met een camper tot 7 meter. Alvast bedankt

  • Hallo Jan, ik heb het even gechecked met mijn collega maar de beschikbaarheid is inderdaad erg beperkt op die data, op de terugreis zijn we zelfs al helemaal volgeboekt. We helpen je natuurlijk graag met het zoeken naar een andere datum, laat het gerust weten als we je hiermee kunnen helpen.

   Groeten, Sandra

 15. hallo ik wil graag voor mijn camper boeken op 3 april van new c. naar nl,
  maar mijn caper is 10 meter en dat kan ik niet boeken? wat nu
  mvg Robert

  • Hallo Robert, wat leuk! Wij kunnen campers boeken tot 9.00m. Campers langer dan 9.00m kunnen niet online worden geboekt, maar wel via onze vracht-afdeling in Vlaardingen. Ik adviseer je dan ook om even contact met hen op te nemen, je kunt hen bereiken op 010 – 2084302.

   Groeten, Sandra

 16. Ik lees dat je op zondag, maandag en dinsdag je caravan gratis kunt meenemen bij de oversteek van IJmuiden naar Newcastle maar bij de prijsberekening op jullie site word de caravan gewoon meegeteld. Hoe zit dit?

 17. Beste lezer

  Ik lees in de mail dat je met de caravan of camper op bepaalde dagen gratis kunt varen vanuit o.a. Duinkerke -Dover en terug.
  Graag zou ik van U weten of dat dit ook geldig is met een trekker en een fiftweel van 11 meter lengte in totaal.
  Mijn vraag is ook of dat je rechtstreeks zonder vooraf te boeken vanuit duinkerke kan vertrekken.

Geef een reactie