Cairngorms Nationaal Park

Blik op de Cairngorms

Na een rit door de Cairngorms was ik meteen fan van dit mooie Nationaal Park. Wij pakten niet de snelweg A9 (wat natuurlijk wel de snelste route is), maar ‘The Old Military Road’. Sla bij Dunkeld rechtsaf deze B-weg op, zo zie je veel meer van het park. Hier een dagje rondtoeren is heerlijk, maar er is nog veel meer te doen in Cairngorms Nationaal Park. 

Actieve vakantie

Mountainbiken in het Nationale Park

Wandelen, mountainbiken, zeilen… Het kan allemaal in de Cairngorms. En waarschijnlijk heb je na een dag in de auto ook wel zin om even iets actiefs te doen. Als je wilt gaan wandelen kun je eigenlijk overal wel terecht. In het hele park zijn korte en lange wandelingen uitgezet. Goed om te weten: een paar van de mooiste wandelroutes van Schotland lopen door het park, waaronder de Speyside Way.

Voor een overzicht van alle activiteiten in het National Park verwijs ik je graag naar de website van het park.

Wildlife spotten

Wildlife spotten in Schotland

Het Nationaal Park omvat meer dan een kwart van Schotland’s native forest. Niet gek dus dat je hier veel wildlife kunt spotten. Eekhoorns, adelaars, edelherten…

Wintersport in de Cairngorms

Skiën in de Cairngorms

Wintersporten in Schotland, waarschijnlijk is dit niet het eerste dat in je opkomt als je aan Schotland denkt. Toch kun je in Schotland prima skiën. Aviemore is het centrum van de wintersport in de Cairngorms. CairnGorm Mountains is het meest bekende van de drie skigebieden in het park. Dit is dan ook het hoogste en meest sneeuwzekere skigebied. Voor meer info over skiën in de Cairngorms verwijs ik je graag naar deze website.

Zelf naar de Cairngorms?

Carrbridge in de Cairngorms

Enthousiast geworden over dit mooie Nationale Park? Snap ik! Als je er zelf heen wilt rijden, kun je het beste de ferry van IJmuiden naar Newcastle pakken. Rijd je auto aan boord en je meert de volgende ochtend aan in Newcastle. Vanaf daar is het vier uur rijden naar Pitlochry. Dit gezellige dorpje ligt vlakbij de Cairngorms en is een aanrader voor een overnachting voordat je het park gaat verkennen.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie