Hoog en droog boven Brighton in de British Airways i360

British Airways i360 in Brighton

Brighton is een heerlijke bestemming voor een citytrip (daar vertel ik later nog wel iets over). Sinds kort hebben ze er een ronduit spectaculaire attractie bij: de British Airways i360. Dat is een soort vliegende schotel die je tot 138 meter hoog brengt voor het mooiste uitzicht op de omgeving.

British Airways i360

Luchtvaartmaatschappij British Airways is sponsor van dat ding (dat had je al geraden) en een ‘vlucht’ met de Pod (zo noemen ze die UFO daar) heeft veel weg van een reisje met een vliegtuig: je moet inchecken, door de veiligheidscontrole, naar de wachtkamer (al of niet voor een drankje), inschepen, enzovoort. Het hele avontuur duurt makkelijk een uurtje (je krijgt ook nog een video te zien waarin wordt uitgelegd hoe dat ding is gebouwd), maar de vlucht zelf neemt niet meer dan 20 minuten in beslag. Twintig heerlijke minuten, dat wel.

Verste vergezicht

De British Airways i360 is ontworpen door het architectenbureau dat ook London Eye, het reuzenrad in de Britse hoofdstad, heeft ontworpen. De i360 is een schotel die traag langs een betonnen paal omhoog kruipt tot op een hoogte van 138 meter. Onderweg en boven kom je echt ogen te kort. Het uitzicht op de kustlijn is ronduit fenomenaal. Aan de ene kant zie je de witte kliffen bij Beachy Head, aan de andere kant kun je zo ver kijken als het eiland Wight. Beneden ligt de stad Brighton, daarachter zie je de South Downs. Er vallen daarboven zoveel foto’s te maken dat je nauwelijks tijd hebt om aan de bar een glaasje lokale bubbels te drinken.

Als je voor je bezoek aan Brighton niet vastzit aan een bepaalde dag of tijdstip, kies dan voor het moment met het helderste weer, anders zou het een beetje zonde zijn van het dure ticket voor de British Airways i360.

Brighton ligt (via de snelste weg, de snelweg dus) op een uur en veertig minuten rijden van de ferryterminal in Dover.

Voor meer informatie over British Airways i360, check de website.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

Geef een reactie