De meest bijzondere festivals in Engeland

Cheese Rolling in Gloucestershire

Toffe muziekfestivals zijn er genoeg in Engeland en Schotland. En bekende traditionele festivals als de Schotse Highland Games en de Military Tattoo in Edinburgh ken je misschien wel. Maar, onze Britse buren doen ook wel eens iets gekkers dan dat. Full speed een steile heuvel afrennen om een kaas te vangen bijvoorbeeld… Dit zijn de meest bijzondere festivals in Groot-Brittannië.

Cheese rolling in Gloucestershire

Op de laatste maandag in mei gaat het los in Gloucestershire. Een bizarre race: honderden mensen die in volle vaart van een supersteile helling afrennen op jacht naar een… kaas! Zelf meedoen raden we niet direct aan, maar het is wel een bijzondere belevenis om dit evenement een keer met eigen ogen te aanschouwen. Bekijk deze video voor een impressie:

Worm charming in Blackawton, Devon

Als kind heb je misschien wel eens op de grond gestampt om te zien of er wormen omhoog komen? Nou, dat kan in Blackawton (Devon) ook. Wie er in een kwartiertje de meeste uit de grond ‘stampt’, is de winnaar! Je mag trouwens ook andere trucjes gebruiken om de wormen uit de grond te krijgen, schijnbaar is het uitgieten van cider over de grond, ook een populaire werkwijze. Misschien omdat je deze eerst moet voorproeven voordat je het op de grond mag gooien 😉 Dit jaar vindt het festival plaats op 30 april.

Gurning World Championships in Egremont

‘Gurning’, volgens mij hebben we er in Nederland geen echte vertaling voor. ‘Grimassen’ komt wellicht nog het beste in de buurt. Nou ja, op dit ‘gekke bekken festival’ valt sowieso genoeg te lachen! Houdt 15 september 2017 dus open in je agenda en zorg dat je in Egremont (Cumbria) bent!

The International Bognor Birdman

Te land, ter zee en in de lucht. Je hebt er vroeger vast naar gekeken. Ook in Bognor – aan de zuidkust van Engeland – kennen ze het. Tijdens The International Bognor Birdman kun je met een homemade vliegmachine laten zien hoe ver jij kunt vliegen. Bijwonen? Zorg dan dat je op 12 en 13 augustus in Bognor bent.

Bristol International Hot Air Balloon Festival

Van 10 t/m 13 augustus 2016 gaan er rond Bristol meer dan 150 heteluchtballonnen de lucht in. Een spectaculair gezicht! Tip: iedere dag om 18.00 uur gaan de meeste ballonnen de lucht in, dus dat is de beste tijd om even een kijkje te gaan nemen.

Een van deze bijzondere festivals in Engeland bijwonen?

Check dan de overtochten voor een overtocht naar Engeland.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie