Bijzondere accommodatie: WIGWAM holidays

WIGWAM holidays op Shetland

Ooit al eens gedacht om te overnachten in een wigwam? Je ziet het al bijna voor je: indianen en cowboys… Maar nee, niets van dit alles. Eigenlijk is het glamping, een luxe manier van kamperen waarbij je overnacht in een comfortabel houten hutje.

Overnachten in een wigwam

Het woord ‘hutje’ doet eigenlijk af aan het concept. De wigwams zijn mooie houten chalets met vaste bedden, een keukentje en soms zelfs met eigen douche en toilet. Het fijne is dat ze ook volledig verwarmd zijn en zeer goed geïsoleerd. Het deed mij zelf erg denken aan een huifkar, maar dan zonder de wielen.

Het leuke van wigwam holidays is dat deze ‘wigwams’ op prachtige locaties staan. Meestal zeer kleinschalig waardoor dit een bijzondere ervaring is. Soms zijn ze onderdeel van een kleine camping maar in de meeste gevallen staan ze op het terrein van een boerderij.

Locaties in heel Groot-Brittannië

Waanzinnig uitzicht!

Je vindt deze accommodaties nu al op 63 locaties in Groot-Brittannië, van het noordelijke Shetland tot het zuidelijke Cornwall. Allemaal hebben ze hun eigen bijzondere ligging. Zelfs rond Newcastle vind je er een aantal. Vanaf £ 17 kun je hier al in overnachten. Een origineel overnachtingsadres als afsluiting van een reis door Schotland bijvoorbeeld. Voor je de overtocht van Newcastle terug naar IJmuiden maakt, nog even een nachtje in een wigwam slapen!

Ik verbleef in Shetland in één van de twee wigwams, op het terrein van een boerderij. Prachtig gelegen aan de rand van het enige (mini) bos dat Shetland rijk is en elke ochtend werden we gewekt door de kippen en haan die rond onze wigwam scharrelden. Elke dag dus verse eitjes van onze eigen kippen!

Zelf overnachten in een wigwam?

Neem eens een kijkje op wigwamholidays.com en kijk of er iets van je gading bij zit. Van zeer simpel zonder eigen faciliteiten (maar wel met oogverblindend uitzicht) tot iets luxer met eigen douche en toilet en zelfs met zwembad op het terrein (Wales). Een echte aanrader!

OVERTOCHT NAAR NEWCASTLE ▸


Ilona

Geplaatst door

Functie: Product & Yield executive

5 Reacties Schrijf een reactie

 1. Leuke blog! 🙂 Ik kan inderdaad bekennen dat het een bijzondere en leuke manier van verblijven is… De luxe van een ‘eigen’ huisje gecombineerd met de voordelen van camperen,een ideale formule!

 2. Beste Sandra,

  Zojuist stuitte ik op je online artikel “Bijzondere accommodatie: Wigwam holidays”. Super leuk geschreven! Heb helemaal de kriebels gekregen om zelf op vakantie te gaan. Sinds kort werk ik samen met Selectcamp. Selectcamp behoort al jaren tot de absolute top op het gebied van glamorous kamperen, ook wel glamping genoemd. Nu vraag ik me af, zou je het leuk vinden om een keer een artikel te schrijven over Selectcamp?

  Hoor graag van je!

  Groet,

  Stefan Koning

  • Beste Stefan,

   Bedankt voor je leuke bericht! Ik heb even een kijkje genomen op jullie website en zie dat jullie geen accommodaties aanbieden in Engeland en Schotland. Ik zien dan ook helaas geen aanknopingspunten voor het schrijven van een blogpost over jullie product.

   Groeten, Sandra
   DFDS Seaways

Geef een reactie