Bezienswaardigheden in Newcastle Upon Tyne

Newcastle bezienswaardigheden - bruggen

Onbekend maakt onbemind zeggen ze wel eens, Newcastle (of zoals de volledige naam luidt – Newcastle Upon Tyne) is een topbestemming voor een weekendje weg. Newcastle staat bekend om de Quayside met haar beroemde bruggen, de moderne kunst, Castle Keep, Grainger Market en China Town.

#1 Newcastle bezienswaardigheden: Quayside met de beroemde bruggen

Als je geen wandeling hebt gemaakt langs de Quayside met de 7 bruggen over de Tyne, ben je niet in Newcastle geweest! Vind ik dan. Dit is één van mijn favoriete plekjes in de stad en ik ga er altijd even heen als ik een weekendje in Newcastle ben. Een wandeling langs de rivier levert altijd mooie foto’s op, vooral de Tyne bridge vind ik iedere keer weer prachtig (de groene brug op de foto bovenaan het artikel).

#2 Musea – van moderne kunst tot het Engelse Nemo

Het BALTIC Museum voor moderne kunst

Als het weer een beetje tegenzit, kun je natuurlijk gaan shoppen, maar je kunt ook een museum meepikken. In Newcastle zijn veel musea gratis toegankelijk, dus fijn voor je portemonnee! Liefhebbers van moderne kunst zitten goed in het BALTIC museum, dat overigens naast een indrukwekkende collectie kunst, ook een gaaf uitzicht over de stad biedt. Ook niet overslaan: de té leuke shop in het museum! Leuk als je met kinderen reist is het LIFE science center, de Engelse versie van ‘ons’ Nemo. Ook aanraders zijn The Biscuit Factory (moderne kunst, prints, sieraden en designmeubelen) & The Great North Museum (het natuur-historisch museum van de stad).

#3 Castle Keep – waar het ooit begon

Uitzicht vanaf Castle Keep

Dit “New Castle” gaf de stad haar naam, dus ga er zeker even kijken! Sowieso is het bijzonder om een kasteel middenin een stad te zien staan en als je zin & tijd hebt kun je ook even naar binnen gaan voor een lesje geschiedenis én als bonus een mooi uitzicht over Newcastle.

#4 Terug in de tijd – Grainger Market & Chinatown

Terug in de tijd in Grainger Market

Stap één van de zij-ingangen van deze overdekte markthal binnen en boém, je gaat bijna 200 jaar terug in de tijd! In Grainger Market vind je talloze kraampjes waar de marktkoopmannen hun koopwaar luidkeels aanprijzen. Vlees, vis, groenten, fruit… Hier doen de locals hun inkopen. Maar je kunt er ook terecht voor de lekkerste delicatessen. Mijn persoonlijke favoriet is Pet Lamb Patisserie, waar ze de lekkerste taartjes verkopen.

Ook een bijzonder plekje in Newcastle met een stukje historie is Chinatown. De wijk bestaat uit zes straten en bestaat uit talloze restaurantjes & winkels. Een fijne wijk om even doorheen te slenteren en die typisch Chinese geuren op te snuiven. Aan het begin van de wijk vind je een 11 meter hoge toegangspoort die een echte blikvanger is en een bijzonder contrast vormt met het hypermoderne voetbalstadion op de achtergrond.

Over dat voetbalstadion gesproken, ook dat is een aanrader om te bezoeken. Je kunt een stadiontour boeken om meer van het stadion te zien en ook de fanshop is erg leuk om even rond te snuffelen.

Nog meer inspiratie opdoen voor een stedentrip naar Newcastle?

Shoppen in Newcastle

Bekijk eens het artikel van mijn collega Lenneke, die maakte een leuk overzicht van wat je kunt doen tijdens een dagje Newcastle. En een handige tip: huur een fiets bij The Cycle Hub. Op de fiets peddel je in je eigen tempo relaxed naar alle bezienswaardigheden in Newcastle!

Tip: een plattegrond met de bezienswaardigheden in Newcastle kun je downloaden op de website van NGI (PDF-bestand).

Veel plezier in Newcastle Upon Tyne en als je nog meer tips voor bezienswaardigheden in de stad hebt, laat het me weten via de comments!

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in de stad?

MINICRUISE NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

4 Reacties Schrijf een reactie

  • Hi Charles,

   Helaas is daar nog weinig duidelijkheid over. Bij een Brexit met deal verandert er tot en met de laatste dag van de overgangsperiode op 31 december 2020 niets aan de manier van winkelen. Bij een No Deal Brexit is nog niet bekend welke regels er zullen gelden omtrent belastingvrij winkelen.

   Vriendelijke groet,
   Michelle

Geef een reactie