Bespaartips voor jouw trip naar Edinburgh

Edinburgh Castle

Ga je binnenkort naar Edinburgh? Dan heb je geluk, het Britse pond staat laag dus het is nu nog voordeliger om naar Groot-Brittannië te gaan! Wij waren laatst in Edinburgh, we hebben genoten van de stad en meteen een aantal handige en voordelige tips voor je genoteerd. Dus doe er je voordeel mee.

De leukste musea

In Edinburgh zijn veel musea gratis. Wij hebben een bezoek gebracht aan het National Museum of Scotland. Dit is echt een tof museum waar ongelooflijk veel te zien is op het gebied van natuur, kunst, design, mode en technologie. Ideaal, want hierdoor is er voor iedereen iets leuks te zien en zeker ook met kinderen een aanrader. Wist je dat Dolly het Schaap (het eerst gekloonde zoogdier ter wereld) hier staat. Houd je meer van beeldende kunst? Stap dan eens gratis de Scottish National Gallery binnen. Hier kijk je niet alleen je ogen uit naar al het moois, tevens worden hier veel tentoonstellingen, evenementen en workshops georganiseerd. Dit museum heeft een tweede vestiging helemaal gericht op moderne en eigentijdse kunst. De Scottish National Gallery of Modern Art heeft twee gebouwen vol met kunst en een beeldentuin en is slechts 15 minuten wandelen vanuit centrum.

Scottish National Gallery

Indrukwekkende gebouwen

Wil je iets heel anders bezoeken? Denk dan eens aan het Scottish Parliament. Een indrukwekkend en interessant gebouw dat je wederom gratis kunt bezoeken. Hier geven ze verschillende gratis rondleidingen over o.a. de geschiedenis van het parlement, de architectuur, kunst en literatuur. Je kunt zelfs een van de debatten bijwonen.

Waarschijnlijk wil je ook Edinburgh Castle bezoeken en misschien een hop on hop off tour doen en de Royal Yacht Brittannia bezoeken? Of ook Palace of Holyroodhouse (het paleis van Koningin Elizabeth bewonderen? Dan hebben we een super bespaartip voor je. Je kunt namelijk een Royal Edinburgh Ticket kopen, je krijgt dan toegang tot deze 4 attracties gedurende twee dagen en hebt 25% korting.

Palace of Holyroodhouse

De mooiste uitzichten

Wil je indrukwekkende foto’s maken van de stad en genieten van een mooi uitzicht? Dan beklim je natuurlijk Arthur’s Seat. Het is een flinke wandeling en klim, maar je krijgt er een prachtig uitzicht op Edinburgh voor terug. Wil je minder ver lopen en klimmen, dan is Calton Hill een goed alternatief.

Calton Hill

Restauranttip

Heb je trek gekregen na al het sightseeing? Wij hebben deze keer tussendoor de Edinburgh’s Farmers’ Market bezocht. Hier liep het water ons echt in de mond en hebben we gesmikkeld van alle lokale lekkernijen. Een andere aanrader is een lekkere curry van de Mosque Kitchen of geniet van een goeie en voordelige taco van Los Cardos.

We hopen dat je met onze tips niet alleen een superleuke maar ook voordelige tijd hebt in Edinburgh om meer geld over houdt om nog lekker te shoppen!

Zelf Edinburgh ontdekken?

Met de overtocht IJmuiden – Newcastle neem je eenvoudig je auto mee aan boord en ben je met een kleine 1,5 uur rijden ben je in Edinburgh

BEZOEK DFDS.NL ▸


Marieke van Dijl

Geplaatst door

Functie: B2B Manager Europe - VisitBritain

Geef een reactie