Avontuurlijk Schotland

Glen Affric

Schotland is het land van diverse natuur, ruige kustlijn, betoverende uitzichten en van toffe outdoor activiteiten. Schotland is the place to be als je een actieve en avontuurlijke vakantie wilt beleven. Hier weten ze heel goed de mooie natuur en echte knusse Schotse cultuur te combineren. Zo was ik laatst in Loch Ness en Inverness en wil ik mijn belevenissen met je delen. Voor vertrek kon ik me geen goed beeld vormen van dit gebied en de activiteiten en bezienswaardigheden. Ik dacht dat het alleen om het monster van Loch Ness ging. Maar niets is minder waar! Een greep uit mijn belevenissen:

Wandelen in Glen Affric

Natuur op zijn mooist! Een echte aanrader is Glen Affric, dit prachtige natuurgebied is een goed vertrekpunt voor je wandeling door de heuvels die begroeid zijn met heide en de bossen. Toen ik hier liep, was ik echt even stil van al het moois om me heen. Iedere keer als je weer een stukje verder bent geklommen, zie je weer een nieuw uitzicht. Je kunt gemakkelijk je auto parkeren op een van de vele parkeerplaatsen en van daar uit je wandeling beginnen.

Boottour met een RIB boat

Ben je wel in voor actie en avontuur? Dan zou ik zeker een boottour doen met de RIB boat. RIB staat voor rigid inflatable boat wat zoveel zegt als: stevige opblaasbare boot. Met deze mega-power speedboot krijg je een fantastisch uitzicht op het meer en de bergen van Loch Ness. Plezier gegarandeerd! De boten liggen in Fort Augustus, dat ligt op ongeveer 50 minuten rijden van Inverness.

Fietsen rond Loch Ness

Fietsen rond Loch Ness

Op zoek naar iets sportiefs? Stap dan op de fiets. Girvans Bike Hire verhuurt goede fietsen vanuit Fort Augustus. Vanuit dit dorpje fiets je zo om een gedeelte van het meer van Loch Ness en natuurlijk zijn er allemaal leuke tochten te doen. Zie je op tegen de heuvels? Kies dan voor een e-bike.

Wild spotten

Wild spotten in Schotland

Natuurlijk ga je op jacht naar Nessie, maar vergeet niet dat er nog heel veel andere dieren in de omgeving zijn die je kunt spotten. Om dolfijnen en ook reuzenhaaien te bewonderen ga je naar Moray Firth, dat ligt noordelijk van Inverness. Boek een trip met Ecoventures en geniet van al het moois in de omgeving. www.ecoventures.co.uk

Zelf avontuurlijk Schotland ontdekken?

Boek nu een overtocht van IJmuiden naar Newcastle en je bent na een uurtje rijden in Schotland. Je boekt t/m 28 februari 2018 een overtocht met 15% vroegboekvoordeel.

BEZOEK DFDS.NL ▸


Marieke van Dijl

Geplaatst door

Functie: B2B Manager Europe - VisitBritain

Geef een reactie