Apps met nuttige reistips over Engeland en Schotland

Reisapps voor Schotland

Elk jaar reizen ruim 300.000 Nederlanders en Duitsers op de ferry tussen IJmuiden en Newcastle. Het leeuwendeel van deze reizigersgroep maakt de overtocht als toerist met in de zomermaanden Schotland als dé nummer 1 reisbestemming. In de wintermaanden is vooral de stad Newcastle populair als verrassende stedentrip bestemming.  Als je op vakantie gaat naar Schotland of Engeland, wil je natuurlijk gebruikmaken van de beste reistips. Hierbij de leukste reisapps voor Engeland en Schotland zodat je altijd de juiste informatie snel en gemakkelijk bij de hand hebt!

Reisapps Schotland

 1. VisitScotland Explore

Met deze app ontdek je de leukste attracties, activiteiten, accommodaties, evenementen en spots om lekker te eten en te drinken in heel Schotland. En met de reisplanner zie je direct wat er in de buurt te doen is! Voor Iphone & Android.

 1. Traveline Scotland

Deze award-winnende app bevat informatie over alle vervoersmogelijkheden in Schotland. Zo heb je altijd een uitgebreide én actuele bus-, touringcar-, trein-, ferry- en verkeersinformatie. Voor IphoneAndroid en Windows.

 1. Welcome to Scotland

Wanneer je op zoek bent naar kortingen en exclusieve deals in Schotland, is deze app echt iets voor jou. Je krijgt informatie over wat er te doen is, restaurants, evenementen en dit allemaal met unieke kortingen en aanbiedingen. Daarbij kun je vele kaarten met bezienswaardigheden erop alvast downloaden, zodat je op de plek van bestemming niet per se internet nodig hebt. Voor Iphone en Android.

 1. Global Treasure Apps

Een app voor het hele gezin! Deze app heeft allerlei interactie en informatieve speurtochten vlak bij vele toeristenattracties uitgestippeld. Deze kun je vinden met GPS. Als je meedoet met een speurtocht kunnen jullie een badge, sticker of kortingen in cadeauwinkels en cafés winnen! Voor Iphone en Android. Een alternatief voor de Windows phone is deze Geocaching app.

 1. Scottish Battles and Castles

Met deze app heb je geen reisgids meer nodig! Je vindt veel informatie over de Schotse kastelen, abdijen en andere historische bezienswaardigheden, zodat je goed voorbereid op reis gaat. Maar ook als je tijdens je vakantie voor een prachtig bouwwerk staat, kun je de informatie meteen opzoeken. Voor Android en Iphone.

 1. Scotland VR

Zo kun je Schotland op een wel heel bijzondere manier ontdekken: in virtual reality! Navigeer over de interactieve kaart en bekijk 3D modellen en 360° foto’s van verschillende bekende Schotse attracties. Voor Android en Iphone.

Reisapps voor Engeland

Reisapps Engeland

 1. NewcastleGateshead City Guide App

Wanneer je een stedentrip of MiniCruise naar Newcastle maakt, is deze app uitermate geschikt. Je vindt hier alle hotels, restaurants en bars en Newcastle, maar ook informatie over festivals, shows en evenementen. Bovendien kun je gemakkelijk een shortlist maken met jouw favoriete plekken. Voor Iphone en Android.

 1. Verenigd Koninkrijk reisgids

Een compacte Nederlands geschreven reisgids over Groot-Brittannië altijd bij de hand. Zo vind je in deze app voor 18 bestemmingen informatie over de leukste attracties, restaurants, het nachtleven en festivals. Voor Iphone en (Engelstalige versie) Android. De app van National Trust is een leuk (Engelstalig) alternatief voor de Windows phone.

 1. UK Travel Guide With Me

Superhandig voor iedereen die rondreist door Engeland. Met deze app vind je de beste restaurants, hotels en bezienswaardigheden in de buurt van jouw huidige locatie. Voor Iphone en Android.

 1. Traffic & Travel Alert UK

Wanneer je een autorondreis door Engeland maakt, biedt deze app uitkomst. Zo heb je altijd de meest recente verkeers- en reisinformatie bij de hand als je op de weg zit. Voor Android. UK Traffic is een alternatief voor Windows.

 1. Thetrainline

Thetrainline maakt het reizen met de trein door Engeland gemakkelijk. Je ziet de live vertrek- en aankomsttreinen, kunt je eigen treinreis plannen en zelfs via je je mobiel treinkaartjes kopen. Voor IphoneAndroid en Windows.

REIZEN NAAR SCHOTLAND EN ENGELAND ▸


7 Reacties Schrijf een reactie

 1. Wat heb ik zin in mijn vakantie deze zomer. Schotland lijkt me fantastisch en mysterieus. De natuur de kastelen en abdijen en ook de stedelijke omgeving, alles lijkt van een andere wereld. Dankjewel voor dit artikel en de tips over deze apps.

 2. Wij gaan 4 weken rondreizen door Engeland en Schotland en deze apps komen dus exact op tijd. Bedankt en ik hoop dat we er een hoop plezier van hebben.

Geef een reactie