Als een echte foodie naar SUMMERCITY NEWCASTLE

Food festivals in Newcastle

Over de festivals en het cultuuraanbod in SummerCity Newcastle heb je al kunnen lezen op ons blog, maar ook voor het lekkere eten zit je goed bij onze geordies! Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop diner of liever wilt gaan voor de echte hotspots: Newcastle biedt voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van Jamie’s Italian, de leuke foodfestivals en dineren aan de welbekende Quayside? We hebben een aantal leuke tips om te eten en drinken op een rij gezet die je kunt ontdekken tijdens een dag- of weekendje in Newcastle.

“In Newcastle heb ik veel gezien en gegeten en een paar echte juweeltjes ontdekt” – blogster Kirsten Spooren

Op zoek naar net dát ene tentje waar andere mensen die je kent nog niet geweest zijn in Newcastle? Neem dan eens plaats in The Broad Chare. Deze pub ligt centraal in de buurt van de rivier de Tyne en heeft bovendien een Bib Gourmand ontvangen van Michelin! Dit is een soort ster, maar dan voor restaurants die wat beter zijn te betalen. Vanaf slechts 12 pond heb je al een heerlijk hoofdgerecht.

Ook in The Baltic Tower kun je genieten van een hapje en een drankje. Deze kunstgalerij met rooftop restaurant en bar ligt in Gateshead direct aan de Gateshead Millennium Bridge. Je hebt hier de keuze uit vele gerechten én niet te vergeten  de beste cocktails, wijnen en biersoorten. Nippen aan een goddelijke cocktail met prachtig uitzicht over Newcastle!

Fotocredits: fotografenopreis.nl

“China Town, Sky Chinese Cuisine! We genoten van dimsums & rolden pekingeend in pannenkoekjes. Heerlijk”! – blogster Annemerel

Naast de vele grote steden kent ook Newcastle een Chinatown. Deze wijk bestaat uit 6 straten waarvan Stowell Street de bekendste is. Wanneer je even van het ‘echte Chinese leven’ wilt proeven zit je hier goed. Neem bijvoorbeeld plaats in Sky en geniet van heerlijke dimsum, een traditioneel Chinees menu of waag je aan het heuse Hong Kong Menu. Een andere aanrader in China Town is het restaurant China Express. De eigenaren van dit restaurantje zijn ongekend vriendelijk en je proeft de allerbeste Chinese gerechten. Eet smakelijk alvast!

“Het is echt fantastisch hier bij Jamie’s Italian, alleen dit geweldige uitzicht al” – Chronicle Live

Fan van Jamie Oliver en de Italiaanse keuken? Reserveer dan voordat je naar Newcastle afreist alvast een plaats in Jamie’s Italian. Ooit had Jamie Oliver de droom door het gehele land betaalbare Italiaanse restaurants te openen en ook Newcastle heeft er nu een! Het water loopt je al in de mond bij alleen al het zien van het menu: wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Jamie’s Must Try Gnudi’, Ricottaknoedels met salie, citroen en boter van Parmezaanse kaas? 

Fotocredits: kramerphotography.nl

In Newcastle vind je heel veel hippe pubs, bars en restaurants waar je rustig kan genieten van een hapje en een drankje” – Fotografenopreis.nl

Naast alle hotspots kun je natuurlijk ook ‘gewoon’ genieten van lekker eten en drinken. Zo vind je rondom de universiteiten vele hippe en goedkope pubs en tentjes om heerlijk te eten. Proef bijvoorbeeld de welbekende fish & chips in de pub Crows Nest: goedkoop, gezellig en redelijk rustig omdat het alleen goed bekend is bij studenten. Ook in ‘The Gate’ vind je vele betaalbare eetgelegenheden. Dit is een soort Food Court dat bestaat uit 2 verdiepingen met verschillende restaurants. ’s Avonds sfeervol dineren? Zoek dan een restaurant op aan de Quayside. Wij tippen Pitcher & Piano, een hippe tent met veel glaswerk en gekleurde banken, de beste gerechten én een fantastisch uitzicht over de brug. Ook zeker geschikt om te stappen!

Enthousiast geworden? Reserveer dan snel een overtocht of MiniCruise naar Newcastle en ontdek alle restaurants en foodfestivals die SummerCity Newcastle te bieden heeft!

MINICRUISES NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie