9x waarom Engeland zo’n fantastische vakantiebestemming is

header-11216-2

1. Engeland is voor iédereen leuk

Niet overdreven: Engeland heeft voor werkelijk iedereen wel wat te bieden. Zin in een stedentrip? Londen is the place to be! Wil je op surfvakantie? Dan moét je naar Cornwall. Liefhebber van kastelen? In Wales zijn er honderden. Strandvakantie? Ga naar Brighton. Fan van mooie tuinen? Dan is Kent de bestemming voor jou. En wat dacht je van hiken bij de Seven Sisters, fossielen zoeken in Dorset

2. De Britten zijn ontzettend vriendelijk

Er zijn niet veel vakantiebestemmingen waarvan ik zeg: de inwoners hebben mijn vakantie Engeland nóg leuker gemaakt. Maar in Engeland? Ja, daar zeker wel! Een praatje met de eigenaren van een B&B, een willekeurige local die op je afkomt omdat hij je hond zo mooi vindt… De Engelsen doen het!

3. De pond staat heel laag

Misschien is het maar tijdelijk maar dit is toch wel heel fijn: momenteel staat de Britse pond erg laag, waardoor shoppen en uit eten gaan in Engeland ineens een stuk voordeliger wordt. Zo heb je de kosten voor je overtocht snel terugverdiend!

4. De natuur is waanzinnig

Bala Lake and the Aran Hills in the Snowdonia National Park. Elevated view over the landscape in autumn.

Iedere keer dat ik er ben maakt de natuur weer indruk op me. Het ruige Lake District vond ik fantastisch, maar ook Wales. En wat te denken van het glooiende landschap in het zuiden van Engeland. Ik ben er gek op! Hoewel ik in Nederland een broertje dood heb aan autorijden, zit ik hier rustig een halve dag achter het stuur te genieten van al het moois om me heen.

5. De hoofdstad is een echte wereldstad

Londen is fantastisch! Ik ben er inmiddels vier keer geweest en zou er zo nog een keer naartoe willen. Londen bruist en verveelt nooit. Shoppen, lekker eten, de bekende highlights zien. Ik krijg er nooit genoeg van.

6. Je vindt er overal leuke overnachtingsadresjes

Tijdens mijn reizen naar Engeland heb ik in heel veel verschillende accommodaties overnacht. En of het nu een hostel, een B&B of een luxe cottage op een safaripark was: overal was het leuk! De meest bijzondere overnachtingsadressen in Engeland zet ik hier voor je op een rij.

7. Je kunt de hond meenemen op vakantie

Niet voor iedereen een must maar voor mij én een boel andere Nederlanders wel: je hond mee kunnen nemen op vakantie. Met het vliegtuig een enorm gedoe maar met de ferry is het een stuk eenvoudiger. En ik kan uit ervaring spreken: een vakantie naar Engeland met de hond is zó leuk! In veel pubs mag de hond gewoon mee naar binnen en ook in de meeste hotels & B&B’s is het geen probleem (wel vooraf even checken).

8. Je kunt er heel relaxed naartoe reizen

re_00114_A88_2613-1600x1600

Rondreizen doe ik graag maar eerlijk: een beetje stress heb je altijd. Eerst een vlucht en dan een auto huren… Zeker dat laatste vind ik nog steeds een beetje spannend. Rijden doe je toch het liefste in je eigen auto en als je gaat vliegen kun je niet zo veel bagage meenemen. Daarom is het fijn dat je ook met je eigen auto makkelijk naar Engeland kunt reizen als je op vakantie naar Engeland gaat. Met de ferry naar Dover ben je binnen twee uur in het zuiden van Engeland. meteen een fijn rustpunt om je reis even op te breken!

9. ……………………….

Nummer 9 laat ik nog even open want die wil ik graag van jou horen! Wat maakt Engeland voor jou het ultieme vakantieland? Laat het me weten in de comments!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

10 Reacties Schrijf een reactie

 1. Bij nader inzien……heb ik me vergist ! Dit was niet The Queens View maar Lake Bala in Snowdonia.
  Ook erg mooi en ze lijken op elkaar 🙂

 2. Bij de prachtige foto van de natuur, heb je het over het Lake District en Wales, maar niet over Schotland……
  De foto is van The Queen’s View in Schotland : zo genoemd omdat koningin Victoria
  dit al een prachtig plekje vond! Te vinden bij Pitlochry aan Loch Tummel.
  Daar was ook mijn kennismaking met Schotland, en ik was meteen verkocht!
  Ik kan niet één reden aangeven : natuur, cultuur, historie en hele aardige mensen!
  En voor een hele aangename prijs huur je al een echte cottage met open haard!
  Goed glas whisky erbij : cheers!

 3. De oversteek naar Engeland op diverse manieren al een keer of 40 gemaakt en bijna het hele land gezien. De laatste paar jaar is het een feest om te vertrekken, want dan zijn we op weg naar mijn dochter, die ‘aan de overkant’ inmiddels haar plekje heeft gevonden (in the Midlands).

 4. Die prachtige slingerwegen met hagen en die gezellige cottages , geweldig! Raak je niet op uitgekeken, en die mooie kusten in zuidwest-Engeland, die geweldige ongerepte oude dorpjes, de onomheinde velden, mooi zo byzonder Engeland!!

 5. Voor mij is het ontspanning ten top. De vakantie begint op al op de boot. Stress voor het linksrijden is er niet, nog geen hufter in het verkeer meegemaakt. Natuur, cultuur, avontuur, het late uur alles is voor mij relaxed. En het mooie is het maakt niet uit waar het is, tot nu toe Devon, Wales, Kent en meerdere keren Schotland aan de overkant van het Kanaal is het prettig vertoeven

 6. Je kunt er fantastisch wandelen. Het landschap is zeer gevarieerd en nodigt daartoe uit. Heuvels, bergen, stranden, kustlijnen, natuurparken, heide, bossen, oude steden en dorpen, de drukte opzoek of de stilte. Voor ieder wat wils.

Geef een reactie