7x de engste Ghosttours in Groot-Brittannië

The Double Dead Walking Tour, Edinburgh

Aan het einde van deze maand is het weer zover: Halloween. Wist je dat Halloween waarschijnlijk Schotse roots heeft? Schotland en Engeland zijn dan ook bij uitstek geschikt voor een griezelige ghosttour. Maar waar moet je zijn voor de allerengste ghosttours? We laten het je zien.

1. The Double Dead Walking Tour, Edinburgh

Deze tour neemt je mee naar twee van de meest spookachtige locaties van Edinburgh. De South Bridge Vaults en de Covenanter’s gevangenis op het bekende kerkhof Greyfriars. De gidsen vertellen veel verhalen over de geschiedenis van de stad, dus je steekt ook nog wat op van deze tour. Zoals de site het zelf omschrijft: na deze tour kun je wel een paar sterke drankjes gebruiken. Gelukkig eindigt de tour naast een bar.

2. Jack the Ripper Tour, London

De klassieker onder de klassiekers: de Jack the Ripper tour. De gidsen nemen je mee naar de wijk Whitechapel in Oost-Londen, waar Jack the Ripper actief was. Je wordt onder meer meegenomen naar de doorgang waar The Ripper zijn enige boodschap achterliet, en naar plaatsen waar de moorden daadwerkelijk hebben plaatsgevonden, gruwelijk!

3. Blood & Granite I: The Murder History Tour, Aberdeen

In twee uur wordt de soms donkere en criminele geschiedenis van de stad uit de doeken gedaan. De tour begint al gelijk spooky op Trinity Cemetery. Hier werden tijdens WWII twee personen vermoord. Vervolgens wordt je meegenomen naar The Gallows Hill voor horrorverhalen over Middeleeuwse strafmaatregelen. En wat dacht je van het verhaal over de slager van Santoun Arms, over een doorgedraaide medewerker van een slachterij die twee van zijn collega’s vermoord? Kortom: genoeg te griezelen tijdens deze ghosttour.

4. Ghost Walk of the Lanes, Brighton

Voor een avondje vol gelach en gegil moet je naar Brighton. The Ghost Walk of the Lanes tour begint bij Brighton Town Hall, waar ooit het politiebureau was gehuisvest. In de cellen werd ooit een brute moord gepleegd. Ook bezoek je verschillende plaatsen waar – naar het schijnt – spoken huizen. Het spook in Black Lion Lane is gelukkig goedaardig, hij schijnt alle vrouwen te verwelkomen met een kus op de wang! Kinderen krijgen na afloop een enge goodie.

5. Guys Cliffe House Ghost Hunt, Warwickshire

Guys Cliffe House kent nogal een geschiedenis. Het huis stamt uit de 6e eeuw en heeft beroemde bewoners gehad. Van de Guy of Warwick en Fair Felice, tot de Tudors. Zowel overdag als ’s nachts worden er spookachtige zaken waargenomen. Voetstappen in lege hallen, verdachte mist, stemmen… Ben jij dapper genoeg om op zoek te gaan naar de geesten tijdens een ghost hunt?

6. Newsham Park Hospital Ghost Hunt, Liverpool

Newsham Park Hospital Ghost Hunt, Liverpool

Oké, dit is écht eng… Haunted Happenings organiseert echte ghost hunts in gebouwen waar het spookt. Je brengt de nacht door in bijvoorbeeld dit ziekenhuis in Liverpool.  Hier kun je deelnemen aan allerlei spooky activiteiten. Séances,Ouija borden, glaasje draaien. Aan jou om te bepalen of het hier echt spookt of niet…

7. The Hauntings of Oxford Castle Ghosthunt, Oxford

Ook in Oxford organiseert Haunted Happenings Ghosthunts. In dit spooky kasteel vind je bijzonder enge cryptes en lange gangen vol cellen. Overdag al geen fijn aangezicht, maar ’s nachts… Met de rijke geschiedenis van het kasteel (hekserij, moord…) is het niet moeilijk voor te stellen dat je tijdens een ghosthunt snel aan het schrikken wordt gebracht.

Een van deze ghosttours bezoeken? Boek dan nu een overtocht naar Newcastle in Noord-Engeland of naar Dover in het zuiden van Engeland. Als je durft tenminste…

OVERTOCHTEN ENGELAND ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie