7 x Tips voor het boeken van een voordelige overtocht

De beste tips voor een voordelige overtocht

Nederlanders worden vaak bestempeld als degenen die graag op de centjes letten. Daar is natuurlijk niets mis mee en al helemaal niet als daar geld mee bespaard kan worden, toch?! Vandaag geven we je maar liefst 7 tips voor het boeken van een voordelige overtocht naar Engeland. Op een rijtje, wel zo handig. 

1. Reis met meerdere personen

Op de routes Duinkerken en Calais – Dover geldt dat de tarieven van de overtocht per voertuig zijn in plaats van per persoon. Hierdoor is het voordeliger per persoon om met 4 personen in één auto te verblijven dan met 2 personen. Bij de route IJmuiden – Newcastle reis je voordeliger als je met meerdere personen een hut deelt. Ook hier geldt: als je met 4 personen in één hut verblijft ben je goedkoper uit per persoon dan wanneer je met 2 personen in één hut verblijft.

2. Reis buiten het hoogseizoen

Goedkope overtocht - reis buiten het hoogseizoen

Uiteraard is dit niet een mogelijkheid voor iedereen, sommigen van ons zijn simpelweg gebonden aan de schoolvakanties. Ben je dit niet, kies dan juist voor reizen buiten het hoogseizoen en de schoolvakanties. Op alle routes geldt dat wanneer je in het laagseizoen reist, de prijzen over het algemeen een stuk lager zijn dan tijdens de schoolvakanties.

3. Reis door de weeks

Als aanvulling op bovenstaande kun je begrijpen dat meer mensen in het weekend willen reizen. Doordat het weekend drukker is zijn de prijzen dan ook hoger. Reis voordeliger door de weeks en zeker op de maandag, dinsdag & woensdag.

4. Neem gratis de caravan mee aan boord

Neem de caravan gratis mee naar Engeland

Doordeweeks op maandag en dinsdag maar ook op zondag, neem je de caravan gratis mee aan boord. Dat is nog eens voordelig reizen met de caravan. Jouw caravan gratis meenemen aan boord is altijd op basis van beschikbaarheid en op dit moment alleen geldig op de route IJmuiden – Newcastle.

5. Korte reizen zijn voordeliger

Vaak hebben we leuke aanbiedingen om ook een kort verblijf in Groot-Brittannië aantrekkelijk te maken. Voor de route IJmuiden-Newcastle hebben we bijvoorbeeld een 7-daags weekretour waarbij je extra voordelig kunt reizen wanneer je binnen 7 dagen uit en thuis bent. Voor de route over het Engels Kanaal hebben we een variërend aanbod van voordelige overtochten, zoals een 2-, 4- of 5-daagse overtocht. Houd ons aanbiedingenkanaal dan ook in de gaten! 

6. Reis buiten de “spitstijden”

Voordelige overtocht? Reis buiten de spitstijden!

Voor de routes over het Engels kanaal heb je op de overtocht Duinkerken / Calais – Dover en v.v. keuze uit maar liefst 54 (!) overtochten per dag! Kies je voor de afvaarten buiten de spitstijden en met name voor de nachtelijke afvaarten, dan reis je extra voordelig. Voordeel is ook nog eens dat het lekker rustig is op de weg, een win-win situatie dus.

7. Boek vroeg, reis voordelig

We zeggen het vaak: boek vroeg, reis voordelig. Dit zeggen we niet voor niets want als je vroeg boekt dan reis je daadwerkelijk een stuk voordeliger. Wij werken namelijk (net zoals in de luchtvaart) met een flexibele prijsstructuur. Hoe rustiger de afvaart des te voordeliger deze is. Hierbij geldt ook: hoe drukker de afvaart, des te duurder deze is. Het is een kwestie van vraag en aanbod. We kunnen het daarom niet vaak genoeg zeggen: “Boek vroeg, reis voordelig”

ONZE OVERTOCHTEN ▸


Geef een reactie