6x Bijzondere bruggen in Groot-Brittannië

Het zal wel iets met mijn vader te maken hebben, die in de weg- en waterbouw werkt, maar ik heb iets met bruggen. Ik ben er zelfs bijna (ja bijna, lang verhaal…) op eentje ten huwelijk gevraagd. Lucky me, in Groot-Brittannië is er geen tekort aan bijzondere bruggen. Dit vinden wij de mooiste.

1. Forth Bridge – Edinburgh

Forth Bridge - Edinburgh

Over deze brug net buiten Edinburgh kun je niet zelf rijden. Het is namelijk een spoorbrug. Het fijne is dat ze parallel aan de spoorbrug, een gewone brug hebben aangelegd. En als je daar overheen rijdt, heb je dus een prachtig uitzicht op de Forth Rail Bridge! Stoppen kan daar natuurlijk niet, dus plan een stop in Queensferry voor een fotomomentje. De Forth Bridge is trouwens Uneso Werelderfgoed.

2. Gateshead Millennium Bridge – Newcastle

Gateshead Millennium Bridge - Newcastle

Eigenlijk zijn alle 7 bruggen over de Tyne bijzonder, maar de Millennium Bridge springt er toch wel uit. Deze brug klapt namelijk niet open zoals een gewone brug, maar hij kantelt opzij. Hierdoor lijkt het net of de brug je een knipoog geeft, een heel bijzonder gezicht.

3. Tower Bridge – Londen

De bekendste brug in Engeland - Tower Bridge - Londen

Natúúrlijk mag de beroemdste brug van Engeland niet ontbreken in dit rijtje. De brug is niet alleen mooi om te zien, maar is ook een knap staaltje techniek. Daar kun je meer over te weten komen als je de brug bezoekt, echt een aanrader. Om dit bezoekje extra spannend te maken zijn er glazen vloerplaten aangebracht in de Tower Bridge!

4. Pulteney Bridge – Bath

Pulteney Bridge - Bath

Bath is sowieso een schitterend plaatsje. De Pulteny Bridge over de Avon rivier is ook een plaatje. Wat hem extra bijzonder maakt? Het is een van de slechts vier bruggen ter wereld die aan beide kanten, over de gehele lengte, winkeltjes herbergt.

5. Clifton Suspension Bridge – Bristol

Clifton Suspension Bridge - Bristol

De Clifton Suspension Bridge is een hangbrug over een kloofdal boven (daar heb je ‘m weer) de rivier Avon. De brug is hét symbool van de stad Bristol en is een bezienswaardigheid op zich geworden, dankzij het spectaculaire uitzicht over de kloof.

6. Pont Fawr – Llanrwst

Een van de mooiste bruggen in Engeland - Pont Fawr - Llanrwst

De laatste in het rijtje maar wauw wat is hij mooi! Ik vind het fantastisch om gewoon lekker rond te toeren door Engeland of Schotland en dan dit soort bruggetjes tegen te komen. Deze beauty vind je in Wales, in het plaatsje Llanrwst. Leuk weetje: de brug wordt door locals ook wel Pont y Rhegi (‘vloekbrug’) genoemd. De brug is namelijk voor de meeste voertuigen te klein en door de ‘bult’ bovenop heb je geen zicht op wat er voor je gebeurd. Gegarandeerd veel gevloek dus.

Wat vind jij de mooiste brug van Groot-Brittannië? Als je een van deze bijzondere bruggen zelf wilt gaan bewonderen, check dan even de mogelijkheden voor een ferry-overtocht naar Engeland.

FERRY NAAR ENGELAND ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

2 Reacties Schrijf een reactie

  1. De Pont Fawr is mijn favoriet !….Moet zalig zijn daar een wandeling over te maken , de omgeving te verkennen en weg van al die drukte …..

  2. Pont Fawr veruit favoriet. Al ontelbare keren over gewandeld, gereden en ge-tead in de tearoom. Een must als we in Wales zijn 🙂

Geef een reactie