5x must-see in Zuid-Engeland

zuid-engeland

Zuid-Engeland is prachtig! En dat is journalist en auteur Dirk Musschoot (van o.a. 100x Zuidoost-Engeland) hartgrondig met ons eens. Hij maakte voor ons een top 5 van must-sees in deze schitterende regio.

Kiezen is verliezen. Maar als het dan echt moet, zijn dit mijn keuzes:

1. Dover Castle, Kent

Dichterbij kan Engeland niet zijn. Je stapt in Dover van de ferry en boven je hoofd, op de beroemde White Cliffs of Dover, zie je deze fantastische burcht. Meer dan tweeduizend jaar geschiedenis en voor elk wat wils. Trek er een hele dag voor uit!

2. Beachy Head & Seven Sisters, East Sussex

Sports & Recreation

Daar waar de heuvelrug South Downs in het Kanaal rolt, vind je krijtkliffen van een angstaanjagende schoonheid. Aan de voet van Beachy Head staat een plaatje van een vuurtoren, de Seven Sisters zijn zeven elkaar opvolgende krijtheuvels met zicht op zee.

3. Stonehenge, Wiltshire

De drukst bezochte toeristische attractie van Groot-Brittannië en na 4.000 jaar nog steeds één groot mysterie. Wie, wat en waarom: geen enkele wetenschapper weet het met zekerheid te zeggen. Je blijft er naar kijken.

4. New Forest, Hampshire

new forest

In het zuiden van het graafschap Hampshire ligt een uitgestrekt woud, het kleinste nationale park van Groot-Brittannië. Het werd door Willem de Veroveraar aangelegd als jachtdomein. De pony’s zijn er heer en meester (en lopen er op de weg).

5. Greenway, Devon

Een huis? Niet zo maar een huis! In Greenway in Galmpton woonde niemand minder dan Agatha Christie! Een mooi huis-in-een-park, maar wie van de boeken van deze detectiveschrijfster houdt, vindt hier tientallen verwijzingen naar haar verhalen.

Zin gekregen in een vakantie naar Zuid-Engeland?

Met onze overtochten naar Dover reis je snel en comfortabel het Engelse Kanaal over!

OVERTOCHTEN NAAR DOVER ▸


Dirk Musschoot

Geplaatst door

Functie: eindredacteur bij de Belgische krant Het Nieuwsblad en schrijver

3 Reacties Schrijf een reactie

  1. De links “Duinkerken-Dover”en “Calais-Dover” in mijn e-mail werken (bij mij) niet.
    Dat is slordig en ben ik niet gewend van de DFDS.

Geef een reactie