5x Kerst in Edinburgh

Kerst in Edinburgh - magisch mooi!

Edinburgh behoort sowieso al tot één van mijn favoriete steden. Maar rond de kerstperiode is deze stad extra de moeite waard. Sfeervol, authentiek, gezellig, relaxed, vriendelijk… Noem het maar, en je vindt het in Edinburgh! Vorig jaar was ik zelf met kerst in Edinburgh. Daarom nu mijn vijf tips op een rij:

1: Ultiem Kerst – Princes Street!

De echte kerstsfeer vind je rondom Princes Street. Het grote reuzenrad steekt ver boven de stad uit. In de kerstkramen rondom het rad vind je lekkernijen en veel authentieke Schotse souvenirs. Een rondje schaatsen en opwarmen aan een lekkere chocomel mag natuurlijk niet ontbreken.

2: Een kerstdiner in Edinburgh’s oudste pub

The Doric is de oudste pub in Edinburgh waar eten wordt geserveerd. Je bent hier dus niet alleen voor een Schots biertje aan het juiste adres, ook voor een authentieke fish & chips schuif je aan in dit charmante café.

De gezellig verlichte straten

3: Edinburgh Castle – met Kerst extra magisch

Een absolute classic is Edinburgh Castle. Het kasteel ligt bovenop een vulkanische heuvel en vanaf hier heb je schitterend uitzicht over de stad. Ik had echt mijn camera vol met vergezichten. Edinburgh Castle is de nummer 1 attractie van Schotland. Je kunt met een audiotour of persoonlijke guide door het kasteel lopen. Persoonlijk vond ik de audiotour prettiger. Dan kun je op je eigen tempo door het kasteel wandelen.

4: De schattige straatjes in Old Town

De grote mainstream winkels liggen in New Town, vooral aan Princes Street. Maar zelf ga ik liever kerstshoppen in Edinburgh in kleine lokale shops. Deze vind je volop aan de kleine steegjes van Old Town. Wandel bijvoorbeeld eens door Cockburn Street. Super!

Wellington Coffee - voor de lekkerste scones

5: De lekkerste scones!

Edinburgh is niet alleen authentiek. Er zijn ook veel verrassende moderne restaurantjes en winkels. Een leuke tip is Wellington Coffee. Dit staat bekend als de lekkerste koffieplek van Edinburgh. Proef ook zeker de homemade scones. Hmmm!

Zelf Kerst in Edinburgh meemaken? Bekijk onze overtochten naar Newcastle. Vanaf de terminal rijd je in twee uur naar Edinburgh. Ik wens je alvast heel veel kerstplezier in Edinburgh!

KERSTREIZEN EDINBURGH ▸


1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Beste Lenneke,

    Zojuist stuitte ik op je online artikel. Super leuk! Heb helemaal de kriebels gekregen om zelf op een vakantie te gaan. Sinds kort werk ik samen met Charme & Quality. Charme & Quality is een aanbieder van unieke, bijzondere vakanties in speciaal geselecteerde authentieke en pittoreske huisjes. Nu vraag ik me af, zou je het leuk vinden om een keer een artikel te schrijven over Charme & Quality?

    Hoor graag van je!

    Groet,

    Bob Schaap

Geef een reactie