5x gratis doen in Newcastle

Het gratis Great North Museum in Newcastle

Dat Newcastle is echt een hele fijne stad om één of meerdere dagen door te brengen hoef ik je vast niet meer te vertellen. Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt, maar wist je dat je je ook perfect low-budget kunt vermaken in deze toffe stad? Newcastle heeft namelijk zó ontzettend veel leuke bezienswaardigheden die helemaal gratis zijn! Daarom geef ik je vandaag een lijstje met 5 x gratis doen in Newcastle:

1. Bezoek één van de vele gratis musea

We hebben er al vaker over geschreven: Newcastle barst van de gratis musea. Lees ook zeker het uitgebreide artikel ‘De leukste Gratis Musea van Newcastle’. Van moderne kunst tot een tentoonstelling van prehistorische schatten, in Newcastle vind je het allemaal!

2. Slenter door een sprookjesachtig park

Jesmond Dene in Newcastle

Een wijk van de bruisende stad Newcastle is Jesmond, een oase van rust. Breng een bezoek aan het sprookjesachtige Jesmond Dene Park. Perfect voor de natuurliefhebber! Aai de Alpaca’s, bekijk de kleurrijke vogels en voor de kleinsten onder ons is er zelfs een leuke speelruimte.

3. Wandel over de 7 bruggen

De 7 bruggen over de rivier de Tyne

De Tyne, de rivier die er mede voor zorgt dat Newcastle zo’n unieke en gezellige stad is. Wandelend langs deze rivier zal je opvallen hoeveel bruggen er over de Tyne zijn. In Newcastle alleen al zijn dit er 7(!). De Millennium Bridge is natuurlijk de bekendste “knipogende” brug maar de andere 6 bruggen zijn ook zeker een bezoekje waard.

4. Bezoek de Angel of The North

Angel of The North

Ook buiten het levendige centrum van de stad is veel te beleven. Breng eens een bezoek aan het meest bekende beeld van deze stad, ‘The Angel of The North’. Een imposant standbeeld met een breedte van maar liefst 55 meter (net zo groot als een Boeing) en lengte van 20 meter hoog. Staand naast dit standbeeld kun je niet anders dan je heel erg klein voelen.

5. Geniet van het uitzicht vanaf The Baltic

BALTIC museum - gratis genieten van het uitzicht

Of je nu iemand bent die graag een toffe Instagram feed heeft of iemand bent die gewoon op en top kan genieten van een prachtig uitzicht, breng een bezoek aan The Baltic. Gelegen aan de rivier de Tyne (kun je gelijk 1 of meerdere bruggen meepakken) vind je op de 4e verdieping van dit museum een platform wat je een panoramisch vergezicht over de metropool Newcastle biedt. Kijk & geniet!

Zin gekregen om deze toffe stad te bezoeken? Check de mogelijkheden voor een stedentrip naar Newcastle op onze website.

STEDENTRIP NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

6 Reacties Schrijf een reactie

  1. Is het ook mogelijk om met drie volwassen personen ( family ) één hut te delen en voor de zelfde prijs P.P ( a 59 euro )

Geef een reactie