5x de topattracties van Newcastle – volgens TripAdvisor

Ik moet eerlijk toegeven dat ik een beetje TripAdvisor verslaafd ben. Als ik in het buitenland ben check ik de app iedere dag wel even. Want stel je voor dat het eettentje dat ik op het oog heb, niet goed beoordeeld wordt! Goed, misschien sla ik er een beetje in door, maar feit is wel dat TripAdvisor heel erg handig is om snel te bepalen waar je wel en juist niet heen zou moeten gaan. We nemen je wat werk uit handen en selecteerden de 5 tofste attracties in Newcastle.

1. Victoria Tunnel

Victoria Tunnel - de nummer 1 attractie in Newcastle volgens TripAdvisor

Collega Mayke schreef al eerder een blog over de Victoria Tunnel. De Tunnel werd in de 19e eeuw gebouwd als ondergrondse spoorlijn om kolen te vervoeren naar Newcastle. Tijdens WOII werd het een schuilkelder voor maar liefst 9.000 mensen. Een tunnel bomvol geschiedenis dus. Op woensdag t/m zaterdag worden begeleide tours in de tunnel georganiseerd. Vooraf reserveren is wel noodzakelijk: clive.goodwin@ouseburntrust.org of telefonisch +44 191- 2616596.

2. Tyneside Cinema

Tyneside Cinema

Tyneside Cinema is niet zomaar een bioscoop. Het is de oudste – nog werkende – newsreel cinema van Engeland. Je kunt er dagelijks een rondleiding volgen, waarbij je meer leert over newsreels (extra leuk: je krijgt ook een nieuws-uitzending te zien). ’s Avonds worden er zowel arthouse- als mainstream films gedraaid. Ook het bijbehorende café wordt erg goed beoordeeld dus ook als je geen tijd hebt voor een filmbezoek: ga er sowieso even een drankje doen. Of nog liever: lunchen. De grilled cheese sandwich die ik hier at was in ieder geval niet te versmaden!

3. Escape spellen

Escape Room Newcastle

Escape spellen zijn hot! Zelf ben ik ook groot fan en ik wil zeker een van de vijf (!) escaperooms in Newcastle proberen. Je wordt met een aantal vrienden opgesloten in een kamer vol verborgen aanwijzigen. Aan jullie de taak om binnen het uur de aanwijzigen te vinden en puzzels op te lossen, waardoor de kamer geopend wordt. Je kunt terecht bij Exit Newcastle, Lost & Escape (twee kamers) en Escape Newcastle (ook twee kamers).

4. The Discovery Museum

Discovery Museum Newcastle

Een leuk – gratis – museum, ideaal voor een regenachtige dag. In het Discovery Museum maak je kennis met het leven in Newcastle en Tyneside. Van de maritieme geschiedenis, tot mode en technieken die de geschiedenis veranderde… Het museum staat vol met interactieve displays en is ook ontzettend leuk voor kids!

5. St. James Park

St. James Park - voetbalstadion

St. James Park is het voetbalstadion van Newcastle United. Je bezoekt deze voetbaltempel sowieso als je een voetbalreis bij ons boekt, maar ook als je een MiniCruise naar Newcastle maakt is het aan te raden hier even een stop te maken. De tour door het stadion is een echte aanrader, ook voor niet-voetbalfans.

Wat is jouw favoriete attractie in Newcastle? Laat het me weten in de comments!

MINICRUISE NAAR NEWCASTLE ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

1 Reactie Schrijf een reactie

  1. Mijn kleinzoons (11 en 6) en ik deden mee met een rondleiding door het Newcastle United Stadion. Echt geweldig! We mochten overal in, zelfs in een van de duurste skyboxes. Carol, de vrouwelijke stuart, die ons rondleidde, was heel enthousiast, en vol humor, leuk met de kinderen en vertelde allerlei leuke wetenswaardigheden. Een superleuke ervaring.

Geef een reactie