5 misvattingen over Engeland

Misvattingen over Engeland - het is er altijd slecht weer

In Engeland regent het altijd, iedere Brit eet dagelijks Fish & Chips, en het is allemaal ook nog eens niet te betalen… Slechts een greep uit de misvattingen over Engeland die we vaak horen. Tijd om deze voor eens en altijd te weerleggen!

1. Engeland, daar eten ze alleen maar Fish & Chips

Forget it! In Engeland kun je heerlijk eten (hoewel er ook echt helemaal niets mis is met een écht goede Fish & Chips!) Zelf ben ik vooral groot fan van het zogenaamde pub food. Eenvoudige maaltijden, maar van goede kwaliteit. Daarnaast is de Engelse keuken befaamd om de toetjes. De dessertkaart is hier vaak heel uitgebreid. Mijn favoriet? Sticky toffee pudding…

2. Engeland, daar is het altijd slecht weer

Misvattingen Engeland - het is er altijd slecht weer

Dat blijkt dus echt wel mee te vallen. Wist je dat er gemiddeld in Engeland zelfs minder neerslag valt dan in Nederland? Vooral in het oostelijke deel van het land is het droger dan bij ons. En in de zuidwestelijke regio Cornwall groeien zelfs palmbomen. Helemaal zo gek nog niet dus. We maakten zelfs een Infographic over het weer in Engeland.

3. Engeland, daar rijden ze aan de verkeerde kant van de weg

Een vreemd volkje, met dat links rijden. Zou je denken. Toch zijn die Britten zo gek nog niet, want wist je dat bijna de helft van de wereldbevolking aan de linkerkant van de weg rijdt? Australië, Japan, Thailand, Zuid-Afrika en India zijn nog maar een greep uit de landen waar ook links wordt gereden.

4. Engeland, dat is een heel duur land

Misvattingen Engeland - het is er erg duur

Goed, het is natuurlijk afhankelijk van de stand van de pond, maar over het algemeen is Engeland geen duur land. Londen daargelaten. Accommodatie kan aan de prijzige kant zijn, maar uit eten gaan is weer heel betaalbaar. In elk dorpje vind je wel een gezellige pub, waar je heerlijk kunt eten voor een prima prijs. En ook in de steden, check bijvoorbeeld deze budget restaurants in Newcastle.

5. Engeland = Groot-Brittannië = het Verenigd Koninkrijk

Engeland / Groot-Brittannië / het Verenigd Koninkrijk. Wat is nu wat? En Wales en Schotland dan? Best ingewikkeld, tijd voor een uitleg! Groot-Brittannië is het volledige eiland, hierbij horen de landen Engeland, Wales en Schotland. Het Verenigd Koninkrijk is een afkorting van het Verenigd Koninkrijk van Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland.

Nu alle misverstanden uit de wereld zijn, is er geen reden meer om een trip naar Engeland nog langer uit te stellen. Check onze ferry-overtochten naar Dover voor een tripje naar het zuiden, of pak de ferry IJmuiden – Newcastle om Noord-Engeland en Schotland te verkennen.

OVERTOCHT NAAR ENGELAND ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

14 Reacties Schrijf een reactie

 1. Wij zijn al tig keren naar Engeland geweest net als afgelopen zomer.
  Het weer, je kunt geen beter weer treffen als in Engeland.
  We hebben al veel streken gehad in Engeland en het blijft adembenemend. Rij zoveel mogelijk door de binnen wegjes dan zie het meest. Het links rijden gaat me beter af dan rechts, de eerste keer is het wennen maar de volgende keren wil je niet anders meer.
  Voor de nieuwe vakantie bezoekers naar Engeland durf ik te wedden dat je daar een virus oploopt zodat je altijd terug wilt naar Engeland.
  Veel plezier daar.

 2. Wij zijn net weer terug van een vakantie in Engeland. Mijn man en ik hebben een deel van het South West Coastpath gelopen. Absoluut prachtig en de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar.
  Daarentegen vinden wij Engeland wel erg duur. En de Engelse keuken zal ook niet snel favoriet bij mij worden. In Londen en andere grote plaatsen zal het anders zijn maar ik vond het in de plaatsen waar wij waren moeilijk om iets “gezonds” op de menukaart te ontdekken. Maar goed, zoals altijd, zullen de meningen hierover verdeeld zijn. Gelukkig maar.
  vrgr Maya

 3. Geachte,
  Stemmingmakerij , dat is mijn mening over uw artikel.
  Engelsen , zijn van geboorte uit dwarsliggers en mensen die zich ‘anders’ gedragen en ‘zacht uitgedrukt’ zich liefst aan geen regels (behalve hun eigen) houden.
  Reden hiervoor kan gezocht worden in de geschiedenis niet ? de alles behalve edele perikelen van ‘de royals’ – de vele schandalen in hoger- en lagerhuis – het Ierse verhaal – het ‘pact’ van Bush en Blair – het Europaverhaal – de munt en het metric stelsel enz… enz….. niet de recente Schotse ‘verzuchtingen’ vergeten natuurlijk – ook allemaal niet zonder reden he ? .
  Ik ben al zo vaak in GB geweest, in allerlei restaurants en openbare plaatsen en ik heb er nog NOOIT echt lekker gegeten (behalve op de plaatsen waar ‘the upper class’ gaat eten natuurlijk) .
  Hebt U trouwens als een een tijdje doorgebracht in een hotel waar een ‘contingent’ Engelsen vertoeven ? dan weet U waarover ik het heb.
  Het weer is ook nooit ECHT meegevallen, ondanks de palmbomen ! Tenzij je natuurlijk tevreden bent met ‘wat half-open hemel en enkele zonnestraaltjes voor enkele uren’ want de kans is groot dat het daarna weer volop nat wordt.
  Wat het links rijden betreft dit heeft geen enkele praktische oorzaak maar een totaal andere reden welke uitleg hierover ons hier wat ver zou leiden vrees ik.
  Dat er nog andere landen zijn die dit doen is nauwelijks een argument en al zeker niet als we de onderlinge banden met ‘het moederland’ gaan bekijken.
  Kortom , ‘no hard feelings’ tegenover Engeland en de Engelsen maar laat ze aub samen blijven (en hou ze vooral uit de Zuid Europese landen weg )op hun eilandje met hun eigen ‘regels en maniertjes’.
  Zo blijft het bij ons enigzins normaal – hoop ik – en het is – vrees ik – de enige manier om niet binnen de kortste keren ‘slaags’ te geraken met de rest van Europa.

  Met vriendelijke groeten,
  E.Simon Hasselt

  • Beste E. Simon,
   Wat een raar verhaal.
   Waarom gaat u eigenlijk zo vaak naar GB als het land en de inwoners u niet bevallen?

   Vriendelijke groet,

   Walther

 4. O ja, wat ik nog vergat: Als je eens heel goede fish+chips wilt eten (wel prijzig) ga dan eens naar Trashers in Whitby (North Yorkshire). Beter is er niet te koop.
  En: Afgelopen november hadden wij een Cottage halverwege Loch Ness met uitzicht op het Loch. ’s Morgens bij je (Engelse) ontbijt de mist op zien trekken en de zon zien doorkomen! De dagen zijn dan wat kort, maar wat een rust. Wij hebben exact 1 buitenlandse auto gezien. Dus druk met toeristen was het niet. Zalig.

 5. Helemaal eens met de 5 stellingen en de geleverde commentaren. Wij gaan al sinds 1973 naar de UK. Vroeger in B&B’s en regelmatig hotels, tegenwoordig (al ruim 30 jaar) in cottages. We zijn grote fans van de Cotswolds, Lake district en de Yorkshire dales/North York Moors. Schotland hebben we al van rechts naar links en van beneden naar boven gezien. En nog steeds vind je verrassende plekjes. Hetzelfde geldt voor Engeland en Wales. Wij blijven maar gaan. Wij plannen al weer voor volgend jaar: Cornwall, Cotswolds en Yorkshire, denk ik.

 6. Wij gaan elk jaar minstens een keer naar Engeland en Wales. We huren daar een narrowboat en varen een paar weken heerlijk door de prachtige natuur, langs leuke dorpjes en grote steden. Dit jaar gaan we in december nog eens, niet varen deze keer maar in Newcastle een concert bijwonen van de Zombies. Heerlijk die landen van het Verenigd Koninkrijk, nog steeds niet op uitgekeken na zoveel bezoeken.

 7. Ik ben samen met m’n vrouw vorig jaar naar zuid Engeland geweest. Een prachtig land met vriendelijke toegankelijke mensen. Probeer gerust een pub te bezoeken en je mek hoe relaxed de Britten daar zijn. En het eten is goed zamen met de keur aan bieren.

 8. UK een geweldig vakantieland, heren in het verkeer, gezellige pubs, heerlijk eten, erg gastvrije mensen en prima weer. Nu 5 jaar op een rij geweest om te camperen, volgend jaar zeker weer. Er is nog genoeg te ontdekken daar na een prettige overtocht met DFDS natuurlijk.

 9. Even een opmerking over de foto bij artikel 2 : dit is een foto van the South Beach in Tenby in Wales. En Wales is GEEN Engeland. Ik ben al minimaal 10 x in Tenby geweest, is een prachtig dorp en inderdaad is het weer daar best wel goed! Maar zeg geen Engeland tegen Wales…… hihi vinden ze niet leuk. Een echte Welshmen kan dat niet waarderen.

 10. We kunnen haast niet wachten om naar Schotland te gaan. De U.K. is al jaren ons favoriete vakantieland. En altijd dat gezeur over het weer daar, gewoon onzin,ben zo blij dat we nooit 25graden of warmer hebben.

 11. We gaan nu voor onze 15de keer naar de UK. En inderdaad de eerste keer links rijden deed wel raar, maar nu doe ik het zelfs graag, ik kijk er naar uit om terug links te rijden. En inderdaad het eten in de UK is zeker niet slecht, ik heb er zelf nog nooit Fish & Chips gegeten, maar wel al veel andere lekkere recepten, en in de pubs waar men kan eten is dat zeker goed, en zeker niet duur. We gaan wel niet naar londen, maar altijd naar de Cotswold.

  • @anné
   Als je toch in de Cotswolds bent, kom je ook vast in Broadway. Goede fish+chips eten? Russell’s of Broadway aan de hoofdstraat is een buitengewoon goed restaurant. Prima Sunday lunch.
   Links van Russell’s in het zijstraatje, is hun fishrestaurant. De moeite waard.

Geef een reactie