4x Must do tijdens een zomervakantie in Engeland

Zomervakantie Engeland - Snowdonia in Wales

Yes, het wordt alweer langzaam aan mooi weer en de dagen worden steeds langer. Bij mij beginnen de vakantiekriebels dan ook alweer op te komen, bij jou ook? Mocht je nog geen vakantiebestemming gekozen hebben, denk dan eens aan Zuid-Engeland. Het weer is echt niet zo slecht als je zou denken, en juist in de zomer is er van alles te doen. Ik zet een paar must-do’s op een rij, van flaneren aan de Britse kust tot wijntjes drinken in Kent.

1. Flaneren aan de Britse kust

 

De Britse kust kent talloze leuke badplaatsen. Tenby in Wales bijvoorbeeld (zie foto), in het Pembrokshire Coast National Park. Met bootjes kun je naar het St. Catherina eiland varen en als het eb is kun je hier zelfs naartoe wandelen. Andere beroemde Britse badplaatsen zijn Porthcurno en St. Ives in Cornwall. Die laatste wordt ook wel genoemd als mooiste plaats van Cornwall. En vergeet Brighton niet, de bekendste badplaats van Engeland en bovendien niet ver van de beroemde Seven Sisters. Deze krijtrotsen zijn een van de mooiste bezienswaardigheden aan de Engelse kust. Check ook: de leukste Britse badplaatsen deel 1 & deel 2

2. Op safari in Zuid-Engeland

Op Safari in Port Lympne

Ik geloofde mijn ogen niet toen ik bijna letterlijk oog in oog kwam te staan met een giraffe…. in Engeland! In safaripark Port Lympne in Kent loopt een deel van de dieren vrij rond. Als je gebruik maakt van de jeeptour, waan je je dan ook even op een Afrikaanse savanne. Extra leuk: je kunt ook overnachten in het park! Lees hier meer over Port Lympne.

3. Wandelen en fossielen zoeken in Dorset

De Durdle Door in Dorset

De naam ‘Jurassic Coast’ waaraan Dorset ligt, is terecht gekozen. De kustlijn is spectaculair en staat bekend als plaats waar je uitstekend fossielen kunt rapen. Heb je meteen een origineel aandenken aan je vakantie. Langs de kust is het ook super wandelen, naar de Durdle Door bijvoorbeeld (zie foto hierboven). Lees hier meer over Dorset.

4. Wijntjes drinken in Kent

Wijngaard in Kent

Lekkere wijn vind je echt niet alleen in Frankrijk, ook Engeland heeft heerlijke wijnen! In Kent liggen al meer dan vijftig wijngaarden. Onze favorieten? Biddenden Vineyards, met een bodemstelling die erg lijkt op die van de Champagnestreek in Frankrijk. En Chapel Down, hun Rosé Brut werd in 2011 geschonken op de huwelijksreceptie van prins William en Kate.

Zelf naar Zuid-Engeland?

Zijn bij jou inmiddels ook de vakantiekriebels aan het opborrelen? Met de ferry naar Dover ben je binnen twee uurtjes het Engelse Kanaal over, dus je vakantie begint direct!

FERRY NAAR DOVER ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

4 Reacties Schrijf een reactie

 1. Hi!
  Over 2 weken zijn wij weer in de UK, heerlijk! Wij gaan eigenlijk altijd voor DFDS, al was het alleen maar voor de kwaliteit van het eten. Volgens ons kan P&O daar niet tegen op. En zoveel pingping scheelt het niet.
  Dit jaar gaan we naar het Peak district, midden Engeland. We hebben wel gekozen voor de overtocht via Dover (wij wonen in zuid Nederland), want een nachtboot is dan toch vele euri’s duurder! En een keertje vroeg opstaan overleven we ook wel. Vanaf Dover is het ongeveer 5 uur rijden, maar dan zien we nog eens wat.
  Hopelijk kunnen we ons binnen afzienbare tijd weer eens een tripje naar Schotland veroorloven, want die nachtboot heeft toch ook een speciale charme, ook al zit je alleen maar met een drankje in een hoekje 😉
  Groetjes, Margreet

 2. Hello
  Ga vrij regelmatig naar de UK. Boek met ferry.nl en de laatst tijd komt P&O er steeds goedkoper uit. JAMMER.

  • Hi Gilbert, dat vinden we natuurlijk jammer om te horen. De prijzen kunnen variëren, dus hopelijk komen we de volgende keer als voordeligste uit de bus!

   Groeten, Sandra

Geef een reactie