150 jaar DFDS – een nieuw (of oud…) logo

Logo DFDS - van oude naar nieuwe kleuren

150 jaar na de oprichting heeft DFDS haar oorspronkelijke logo weer in gebruik genomen, dat is je misschien niet ontgaan. Omdat het bedrijf dit jaar 150 bestaat is er besloten terug te gaan naar onze ‘roots’. Zo zijn de bedrijfsonderdelen DFDS Seaways en DFDS Logistics weer samengevoegd onder één naam: DFDS. Maar waarom? Om ons merk sterker te maken en meer duidelijkheid te verschaffen naar de klant. Maar wat is er nu eigenlijk veranderd? 

Een stukje geschiedenis – het Maltezer kruisDFDS logo in vroeger jaren

Toen DFDS in 1866 werd opgericht moest er een beeldmerk gekozen worden zoals elk bedrijf dat heeft. Oprichter C.F. Tietgen heeft gekozen voor het Maltezer kruis. Volgens verhalen vond hij dat het Maltezer kruis gelijkenissen vertoonde met de Deense vlag. Ze zijn allebei namelijk voorzien van een wit kruis. Of dit verhaal op de waarheid is gebaseerd weet helaas niemand.

Jarenlang hebben we gevaren onder de naam DFDS. Er zijn hier er daar wat naamwijzigingen geweest, waaronder de toevoeging van Seaways en Logistics, maar het DFDS logo zelf bleef altijd vrijwel hetzelfde. Op een gegeven moment werd er in de geschiedenis wel een rondje toegevoegd om het kruis. Wat hier de exacte reden van is geweest is, is helaas niet te herleiden uit de geschiedenisboeken.

Change is good – een nieuw (oud) DFDS logo

Het oude DFDS logo   Het nieuwe DFDS logo

Anno 2016 zijn we weer teruggegaan naar het oude ‘nieuwe’ logo. Zoals je kunt zien zijn er een aantal dingen veranderd. Ten eerste is de kleur een graadje donkerder. Volgens ons geeft dit een strakkere uitstraling! Daarnaast is de toevoeging ‘Seaways’ nu verleden tijd en wordt ‘DFDS’ in ons eigen lettertype geschreven. Allemaal om de uniformiteit van ons merk te verhogen. En als laatste is het cirkeltje dus weg, waardoor er meer nadruk op het Maltezer kruis wordt gelegd. Even wennen misschien maar zoals met alles heeft verandering tijd nodig… Wij vinden het in ieder geval een vooruitgang!

BEZOEK DFDS.NL ▸


Wesley

Geplaatst door

Functie: Marketing Executive

Geef een reactie