Vijf niet te missen tips voor een bezoek aan York

York zit vol mysterieuze steegjes

Eerder dit jaar bezocht ik York. Het pittoreske stadje in midden Engeland is een plaatje voor het oog. Kleine steegjes, de prachtige kathedraal, de straten vol kinderkopjes en authentieke oude huisjes…. Je krijgt er geen genoeg van. Maar wist je dat York eigenlijk bekend is als chocoladestadje? Bekende merken als KitKat, Smarties en After Eight zijn hier ontstaan. Nog altijd is het chocolade verleden een trots van de inwoners. Je ziet dit terug in de vele tearooms met zoete lekkernijen. Je kan niet anders dan smullen in York. Beloof me dan ook 1 ding: denk gewoon een paar dagen niet aan de lijn. Je wilt de heerlijke baksels van de lokale ondernemers niet missen. Ik zet vijf niet te missen tips voor York op een rij.

1. York Cacao House

Smullen van chocoladetaartjes in York

Dit adresje is mijn absolute favoriet in York. Tussen de vele chocolate attracties vind je het super authentieke York Cocao House. Eigenaresse Sophie is een twintiger die al sinds haar 12de niets liever doet dan chocoladetaarten bakken. En dat is te merken. In dit winkeltje voel en proef je de liefde voor chocola. Bij binnenkomst loop je tegen de ruimte aan waar met de hand chocola wordt gemaakt. Wanneer je verder loopt zie je een vitrine vol taarten. Zoek een plekje in de tearoom en het genieten kan beginnen. Hmmm!

2. Betty’s

Tearoom Betty's in York

Betty’s is een begrip in York. Het is veruit de bekendste en meest bezochte tearoom. Het assortiment chocolaatjes, taarten en cakes is enorm. Prachtig om te bewonderen en te proeven. De recepten gaan terug tot 1919, het jaar dat Betty’s haar deuren opende. Deze klassieker in York mag je dus niet missen.

3. Beklim de stadsmuren en bezoek de kathedraal

De stadsmuur van York

Naast het smullen van al de heerlijke chocola moet je natuurlijk ook een beetje bewegen. Leuk is het om de stadsmuren van York te beklimmen. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de York Minster. En misschien nog wel leuker: je kunt in de achtertuinen van de inwoners gluren! Een leuk en letterlijk kijkje in de keuken.

4. Struin door de smalle straatjes: Stonegate en The Shambles

The Shambles Market

York staat bekend om haar pittoreske uitstraling en smalle steegjes. De binnenstad is ook zeker idyllisch. Ik kreeg geen genoeg van de winkeltjes in de oude en kleine vakwerkhuizen. De binnenstad is niet groot, maar je slentert hier met gemak een lange middag door. Mis zeker Stonegate en The Shambles niet. In de laatste straat vind je op vrijdag en zaterdag ook een leuke markt: The Shambles Market.

5. Overnacht in het nieuwe Judges Court Hotel

judgescourt

Omdat wij op dit moment geen hotels in York in ons aanbod hebben, ging ik zelf op zoektocht naar een leuke plek om te overnachten. Ik kwam uit bij Judges Court. Een nieuw hotel in hartje York. Het leuke aan dit hotel is dat alle kamers een compleet eigen stijl hebben. Van een romantische “kelder-kamer”, tot een bed met bad in de slaapkamer, tot een kamer met hemelbed. Judges Court combineert dit met een vriendelijke service en de perfecte ligging. Al met al een topplek.

Zelf naar York?

Als je York wilt bezoeken, heb je twee opties. Je kunt de ferry naar Dover pakken en dan naar boven rijden in een uurtje of vijf. Zelf geef ik de voorkeur aan de ferry naar Newcastle. Je overnacht aan boord dus je komt de volgende dag relaxed aan. Bovendien is het vanuit Newcastle nog geen twee uur rijden naar York.

OVERTOCHT IJMUIDEN - NEWCASTLE ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

Geef een reactie