Valentijnsdag: romantisch Newcastle of Edinburgh!

Valentijnsdag - geef eens een citytrip naar Newcastle cadeau!

Valentijnsdag komt eraan en je bent vast op zoek naar iets originelers dan rozen of bonbons? Met een romantisch weekendje weg zit je altijd goed. Mijn tips? Newcastle of Edinburgh, weer eens iets anders dan bijvoorbeeld Rome of Parijs…

Romantisch Newcastle met je lief

Hand in hand wandelen langs de rivier de Tyne, een heerlijke high tea (het Jesmond Dene House Hotel is echt super romantisch), dineren bij kaarslicht…Tip voor een romantische middag: Wine and Dine bij Silk Room Restaurant & Champagnebar. Dit restaurant ligt midden in het centrum van Newcastle en heeft een breed scala aan champagnes en wijnen. Dineren kun je onder andere in het Jamie’s Italian, het bekende restaurant van Jamie Oliver, of in het knusse restaurant Blackfriars. Ook heel tof: restaurant SIX in het Baltic Museum, met waanzinnig uitzicht over de stad.

Valentijnsdag - geef eens een citytrip naar Edinburgh cadeau!

Edinburgh: op en top Valentijnsweekend!

Als je Edinburgh zegt, zeg je romantiek. De oude, dramatische gebouwen en de pittoreske straatjes geven de stad een romantische sfeer. Een must-see is het prachtige Edinburgh Castle. Ook een aanrader is een Ghost Tour. ’s Avonds wordt je aan de hand van een gids meegenomen naar de soms duistere geschiedenis van de stad. Een prima excuus om je lief goed vast te pakken! De Royal Botanic Garden is ook erg romantisch: een botanische tuin met tropische palmen en een mooie waterval.

Valentijnsdag in Newcastle of Edinburgh

Via DFDS zijn er verschillende opties om een romantisch Valentijns weekend in Newcastle of Edinburgh te beleven. Kies bijvoorbeeld de 3-daagse MiniCruise naar Newcastle, met 2 nachten aan boord. Natuurlijk kun je vliegen naar Edinburgh, maar een stedentrip per schip is toch veel orgineler? Boek een overtocht naar Newcastle waar jouw Valentijnsweekend meteen begint. In de namiddag vertrek je vanuit de haven van IJmuiden en kun je romantisch dineren in een van de restaurants of een film kijken in de bioscoop. De volgende dag kom je rond 09.00 uur aan in Newcastle. Vanaf hier is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar Edinburgh.

MINICRUISE NEWCASTLE ▸


2 Reacties Schrijf een reactie

  1. Ik baal dat ik deze blog nu pas vind! Had een super leuk idee geweest voor valentijnsdag. Zal het in iedergeval ingedachten houden voor volgend jaar.

  2. Wat een leuk idee! Ik zou wel goed naar het weer kijken voordat je gaat anders krijg je net zoals wij een paar dagen regen. Maakt de sfeer toch iets minder romantisch

Geef een reactie