Een hotel in Newcastle – Welke kies je?

Quayside at night

Op zoek naar een hotel in Newcastle? Voor iedere portemonnee vind je in Newcastle een goede plek om te overnachten. In de afgelopen vijf jaar ben ik veertien keer in Newcastle geweest. Ja echt ongelofelijk vaak, I know… Door al die tripjes heb ik ook veel hotels kunnen testen. Graag deel ik even al mijn ervaringen zodat jij bij je bezoek aan Newcastle het hotel kiest dat het beste bij je past.

Jury’s Inn Gateshead

Dit is een van mijn favoriete hotels in Newcastle. Niet omdat de aankleding heel bijzonder is, of de prijs zo ongelofelijk scherp. Het is eigenlijk een best standaard zakelijk ogend hotel. Het is echter de ligging die het hotel zo bijzonder maakt. Vanuit je kamer kijk je uit over de Quayside. Dus je valt in slaap uitkijkend over een prachtig verlichte Millennium Bridge. Love it!

Sandman Hotel

Voetbalfans opgelet: vanuit het Sandman Hotel heb je in vele gevallen zicht op het St. James Park. Op wedstrijddagen begint de voorbeschouwing op de wedstrijd al vroeg in de populaire bar van het hotel. Maar er is meer. Ook voor niet-voetbalfans. Het Sandman is namelijk een heel stylish hotel. Ruim zijn de kamers niet, maar wel heel comfortabel. Een lekker bed, een goede douche en alles is van mooi design. Wat wil je nog meer. De ligging tenslotte is top. Binnen 5 minuten ben je in hartje Newcastle.

Holiday Inn by Express Hotel

Holiday Inn by Express Hotel Newcastle

Dit hotel is standaard goed. Heel degelijk qua inrichting en de ligging is prima. Je staat binnen 5 minuten lopen bij Grey’s Monument en het St. James park is op slechts 300 meter lopen. De prijs is vaak erg scherp. Meestal is het van de middenklasse hotels uit ons aanbod de goedkoopste.

Sleeperz Hotel

Tijdens mijn laatste bezoek verbleef ik in het design budget hotel Sleeperz. Een ‘good looking’ hotel voor een budget prijs. Dat het een budget hotel is zie je terug in het ontbijt, en een beetje aan het matras. Prima, maar niet van de beste kwaliteit. De ligging is wel top. Precies tussen het treinstation en de bekende Grey Street.  Ik vond het een aanrader.

Hotel Indigo

Hotel Indigo Newcastle

Ja, mijn favoriet. Hopelijk binnenkort weer bij DFDS te boeken: het Hotel Indigo. Bij deze hotelketen voel je nog heel erg de sfeer van de stad en buurt waar je verblijft. Zoals ze het zelf zeggen: “From the service to the architecture to the cuisine, each Hotel Indigo evokes the individual tastes and cultures that make up our communities.” Het hotel is fris en kleurrijk met prachtige foto’s van Newcastle aan de wand. Het hotel ligt centraal en vanuit hier ben je binnen 5 minuten aan de Quayside of bij Grey’s Monument. Je betaalt iets meer, maar dan heb je ook wel iets!

Eurohostel

Ik heb niet een bijzondere voorliefde voor hostels. Het delen van kamers met anderen is niet mijn hobby. Bij de opening van het Eurohostel verbleef ik met drie andere collega’s in een 4-persoons kamer. Normaal boek je in zo’n kamer een bed en deel je dit met onbekenden. Niet mijn ding. Gelukkig bieden we bij DFDS alleen de privé-kamers van dit hostel aan. Een kamer zonder onbekenden en met eigen douche en toilet op de kamer. Dat is het een prima oplossing. Ook voor gezinnen die graag met z’n allen op een kamer willen. Verwacht niet al te veel luxe. Het is relatief nieuw, schoon en ziet er goed uit. Maar luxe is het niet.

In welk hotel in Newcastle overnachtte jij? Heb jij andere ervaringen? Ik ben benieuwd! Laat je comment achter.

STEDENTRIP NEWCASTLE ▸


Geef een reactie