10x de leukste hostels in Engeland

De leukste hostels in Engeland - YHA Black Sail - Cleator (Lake District)

Ik ben gek op de sfeer in hostels en kies er tijdens een rondreis dan ook vaak voor om in een hostel te overnachten. Je ontmoet er veel nieuwe mensen en bespaart veel geld want meestal zijn de overnachtingen erg voordelig. Ik schreef al eerder over de leukste hostels in Schotland. Vandaag: de leukste hostels in Engeland. 

1. YHA Black Sail – Cleator (Lake District)

Wát een locatie! Dit hostel is zo afgelegen dat het enkel te voet bereikbaar is. Rustiger dan hier vind je het niet in het Lake District. Perfect voor liefhebbers van wandelen en klimmen. Fijn: voor ontbijt, diner en voorverpakte lunches voor onderweg, kan gezorgd worden. Meer info.

2. Bunkhouse – Cardiff

Bunkhouse - Cardiff

Dit levendige hostel ligt in hartje Cardiff. De slaapkamers zijn ruim en schoon, er is wifi en er zijn funky fireplaces. Het hostel heeft een eigen bar waar regelmatig livemuziek wordt gespeeld. Meer info.

3. Generator Hostel Londen

Generator Hostel Londen

Generator is een fijne keten van hippe hostels in de tofste steden van Europa. De vestiging in Londen beschikt over cleane slaapzalen, een hippe bar (met pooltafel) en een gezellige zitruimte. Ik weet wel waar ik ga overnachten als ik weer eens een stedentrip Londen ga boeken! Neem hier alvast een virtueel kijkje. Meer info.

4. YHA St. Briavels – Lydney

YHA St. Briavels - Lydney

Als je je eens een kasteelheer of -vrouwe wilt voelen is dit hostel de plek voor jou! Ze hebben er zelfs een bruidssuite, maar je kunt ook kiezen om te overnachten in de gevangenis (…), of in ‘The Oubliette’ kamer, met een verborgen, duister geheim. Ook hebben ze slaapzalen zoals je die in andere hostels vindt. Meer info.

5. The Forth Boutique Hostel – York

The Forth Boutique Hostel - York

Dit hippe boutique hostel in het hart van chocoladestadje York beschikt over de standaard dorms maar ook over leuke themakamers, zoals deze hierboven. Een top uitvalsbasis voor een stedentrip naar York!  Meer info.

6. YHA Grinton Lodge – Richmond (Yorkshire)

YHA Grinton Lodge - Richmond (Yorkshire)

Met uitzicht op de Yorkshire Dales heeft dit hostel echt een toplocatie. De buitenkant doet wellicht anders vermoeden, maar de kamers zijn modern ingericht met felle kleuren. Meer info.

7. The River House – Cardiff

The River House - Cardiff

Een klein, boutique-style hostel in hartje Cardiff. Het ontbijt & gratis wifi zijn inbegrepen. Geen zin om ’s avonds de stad in te gaan? In de filmkamer kun je gratis films kijken. Met honderden DVD’s zit er altijd wel een film voor je bij! Meer info

8. Kipps Hostel – Canterbury

Kipps Hostel - Canterbury

In het altijd gezellige Canterbury vind je Kipps Hostel. Het hostel is gehuisvest in een meer dan honderd jaar oud huis, en dat is te zien. De inrichting is lekker ouderwets, heerlijk! Door de centrale ligging ben je zo in het stadscentrum. Meer info

9. Safestay London Elephant & Castle

Safestay London Elephant & Castle

London is geen goedkope bestemming voor een citytrip, dus dan is het fijn als je een voordelig overnachtingsadres kunt vinden. Dit hostel is er zo één. Het kleurrijke, hip ingerichte hostel is centraal gelegen en beschikt o.a. over een verwarmde tuin. Meer info

10. YHA Grasmere Butharlyp Howe

YHA Grasmere Butharlyp Howe

Als je aan het hiken bent in het Lake District is dit een fijn rustpunt. Het Victoriaanse gebouw biedt een spectaculair uitzicht over de Rothay Valley en de omgeving. Meer info

Zin gekregen in een tripje naar Engeland? Check dan eens onze ferry-overtochten van Duinkerken naar Dover of van IJmuiden naar Newcastle, dan ben je er binnen no-time.

OVERTOCHTEN NAAR ENGELAND ▸


Sandra

Geplaatst door

Functie: Email & Social Media Marketeer

Geef een reactie